Komentara: 0
Pregleda: 1722

Odbojkaši Spartaka maksimalni u derbiju kola

24.01.2016. u 11:53h
Izvor: Subotica.com
U 12. kolu prve lige Srbije u subotičkoj Hali sportova odbojkaši Spartaka savladali su Mladi Radnik iz Požarevca maskimalnim rezultatom 3:0 (25:21, 25:20, 25:17).
Odbojkaši Spartaka maksimalni u derbiju kola

Spartak je odličnim napadom i blokom otvorio susret vođstvom od 5:1 i primorao klupu Mladog Radnika da reaguje sa minutom predaha. Pauza je trgla Požarevljane koji ubrzo anuliraju prednost domaćih odbojkaša 7:7. Međutim dobrim blokom i greškama gostiju, Spartak ubrzo pravi seriju 4:0, a potom na tehnički time out odlazi rezultatom 12:8. Nakon odmora, Spartak odličnom igrom povećava prednost na 6 poena razlike koju uspešno čuva i u finišu poenom Dodića rešava prvi set u svoju korist 25:21 za vođstvo od 1:0 u setovima.

U istom ritmu kao iz prvog dela, Spartak otvara i drugi set vođstvom 4:1. Međutim dobrim blokom, Mladi Radnik ubrzo poravnava rezultat na 5:5. Usledio je period izjednačene igre, da bi se potom na tehnički time out otišlo minimalnom prednošću Spartaka 12:11. Velika borba viđena je i u nastavku seta u kojem su se ekipe smenjivale u vođstvu do pred sam finiš seta kada Spartak pravi mini seriju 3:0 zahvaljujući odličnom bloku i stiče prednost 19:16. U samoj završnici seta, domaći odbojkaši kontrolisali su situaciju na terenu,a Lozić koristi drugu od pet set lopti i smečom postavlja 25:20 za vođstvo od 2:0 u setovima.

Na krilima dobre igre iz predhodna dva seta, domaći odbojkaši otvaraju bolje treći set i stiču prednost 6:3 koju uspešno održava do odlaska na tehničku pauzu 12:8. Spartak je u nastavku podigao nivo igre i u odbrani i u napadu što je rezultiralo velikom prednošću u finišu seta 24:15, da bi tehničkom greškom iskoristili sedmu meč loptu za maksimalnu pobedu u setovima.

U narednom kolu, izabranici Igora Žakića putuju u Gornji Milanovac gde gostuju ekipi Metalca.

Spartak: Milović (libero), Stoković, Jungić, Janačkov, Eremić, Konkolj (libero), Faćol, Kecman, Pualić, Dodić, Tumbas, Lozić

Mladi Radni: Šatora, Milosavljević, Savić, Kovačević, Petrović, Mašulović, Jevtić, Spasić (libero), Milošević, Nadaždin, Milutinov, Popović

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1722
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.