Komentara: 0
Pregleda: 944

Odbojkaši Spartaka poraženi na gostovanju u Nišu (3:0)

01.12.2014. u 10:56h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaši Spartaka pretrpeli su svoj četvrti poraz, uz isto toliko zabeleženih pobeda, pošto su sinoć izgubili meč u Nišu protiv isotimene ekipe sa maksimalnih 3:0. Ekipa Niša je i posle ovog meča ostala jedina neporažena ekipa u Prvoj ligi (8-0). U narednom kolu Spartak dočekuje VGSK iz Velikog Gradišta.
Odbojkaši Spartaka poraženi na gostovanju u Nišu (3:0)

Prvi set je obeležila bolja igra Spartaka koji je na prvi tehnički tajmaut otišao sa prednošću od +5 (12:7), ali posle kratke pauze domaća ekipa preuzima igru u svoje igre i pravi seriju od 6:0 i preokreta koji im je doneo neophodno samopouzdanje koje su nešto kasnije i realizovali osvajanjem prvog seta. Iako se do kraja seta vodila neizvesa borba, praktično poen za poen, iskusnija ekipa iz Niša uspela je da sačuva svoju malu ali dovoljnu prednost i povede sa 1:0 u setovima.

U drugom setu Niš je bio najubedljiviji i poveo sa 7:2, a zatim u istom ritmu nastavio i za 11:3, iako je trener Spartaka izmenama pokušavao da trgne ekipu iz letargije. Posle prvog tehničkog tajmauta Spartak zahvaljujući odličnim servisima Čajića pravi seriju od 5:0, i dolazi na samo 5 poena zaostatka (14:9), što je bio znak za domaćeg trenera da treba da traži tajmaut. U nastavku značajno bolja igra Niša, prave seriju 11:2 i  dobijaju još jedan set.

Spartak je gubio sa 2:0, ali nije se predavao. Na početku trećeg seta poveo je sa 3:0, ali svojim greškama dozvolio je Nišu da preokrene na 5:4. Spartak je zatražio tajm-aut, a nakon toga usledile su po dve servis greške sa obe strane. Igrao se poen za poen i na tehnički tajm-aut je Niš otišao sa dva poena prednosti (12:10).

Poenima Pržića, koji je u ovom setu zabeležio 7, a i Nečevskog Niš je poveo sa 18:14. Gosti su uspeli da izjednače (18:18). Pošto ni tajm-aut nije pomogao Nišlijama, u igru je ušao Bojan Sklepić koji je nakon servi greške subotičke ekipe zabeležio peon za 20:18. Naredna tri poena domaćim odbojkašima poklonili su igrači Spartaka, a uz poen Stojkovića ekipa Niša došla je do meč-lopte (24:18).

Niš - Spartak 3:0
(25:22, 25:13, 25:20)

I posle ovog poraza Spartak ostaje na 6. mestu na tabeli Prve lige Srbije sa 4 pobede i isto toliko poraza. U narednom kolu Spartak dočekuje VGSK iz Velikog Gradišta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 944
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.