Komentara: 13
Pregleda: 4730
Video
Foto

Odbornici Skupštine grada diskutovali o uređenju Subotice

07.04.2022. u 10:50h > 15:01
Izvor: Subotica.com
Usvajanje izmene Plana detaljne regulacije i izmene programa i planova rada javnih i javno-komunalnih preduzeća, koja su u usvoje poslovanje uvrstila i brojne investicije, naročito kada je reč o obnovi i izgradnji ulica i puteva, bili su okosnica diskusije na današnjoj 21. sednici Skupštine grada.
Odbornici Skupštine grada diskutovali o uređenju Subotice

Najviše polemike, ali one konstruktivne, izazavala je izmena Programa poslovanja JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje u koji su uvršteni novi planovi za uređenje ulica. Dok su predstavnici vladajuće većine predočavali planove za ravnomerno ulaganje u gradska  i prigradska naselja, opozicija je iznela primedbu da se ne ulaže u centar grada.

Odgovarajući na optužbe da je centar grada zapostavljen, Veljko Vojnić, šef odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, najavio je da je u pripremi rebalans budžeta u koji će biti uvrštena izrada projekta za obnovu Korzoa, dok je predsednik Skupštine grada Balint Pastor podsetio da je u planu sređivanje fasade Gradske kuće.

Odbornici Skupštine grada diskutovali o uređenju Subotice- Budžet JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje uvećan je za 141 milion dinara, što je veliki napredak u odnosu na prethodne godine. Sva ta sredstva će biti usmerena pre svega na izgradnju ulica u prigradskim naseljima i obodnim delovima grada, koji imaju malu pokrivenost putevima – ističe Veljko Vojnić. - Naravno da ni centar grada neće biti zaboravljen i u sledeći rebalans biće uneta sredstva za izradu projekta za potpuno uređenja Korzoa i pešačke zone. Biće javna rasprava, koja je obavezna, i jako je dobro da građani učestvuju i da se čuju njihovi predlozi i sugestije. Nadam se da će se sve završiti brzo i da ćemo već dogodine moći da planiramo sredstva za uređenje.

Opozicija je pohvalila novi izgled fasade Gradske biblioteke, ali i iznela zamerke na izgled trotoara i ivičnjaka.

Odbornici Skupštine grada diskutovali o uređenju Subotice- JP i JKP životare i to je javno zamagljivanje činejničnog stanja kako naši građani funkcionišu, kako dišu i opstaju u ovom gradu. Mala su to sredstva da bi se mogli ispuniti osnovni uslovi života i rada u našoj zajednici  - smatra Jelica Santrač, odbornica Demokratske stranke Srbije. – Što se tiče imenovanja direktora javnih preduzeća nisam optimista da će išta uraditi. Ova, kao i prethodna vlast, obećava mnogo ali ne vidimo prave ishode toga, a velika sredstva odlaze a ne znamo kuda. Naša Subotica stagnira decenijama unazad i to nas kao građane boli. Urbana sredina postaje turbulentno urbana, talas moderne urbanizacije se približava Gradskoj kući, ne čuvamo svoje gradsko jezgro, i to je nešto na šta mora da se reaguje.

Rasprava koja je trajala 45 minuta završena je konstatacijom Miroslava Milojevića, šefa odborničke grupe Pokret za građansku Suboticu, da se „pokazalo da Subotica ipak ima kapacitet da ide napred“.

Odbornici su usvojili Odluku o izradi Izmene dela Plana detaljne regulacije za deo prostora oivičen ulicama Maksima Gorkog, Beogradski put, Blaška Rajića i Senćanski put u Subotici-jugozapadni deo, Rešenja o imenovanju članova Saveta za međunacionalne odnose...

11:26 - Prenos iz svečanog doma Gradske kuće je završen, u nastavku možete da pogledate snimak zasedanja.

Izvor: Subotica.com
21. sednica Skupštine grada 21. sednica Skupštine grada 21. sednica Skupštine grada 21. sednica Skupštine grada 21. sednica Skupštine grada 21. sednica Skupštine grada 21. sednica Skupštine grada 21. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 4730
Povezane teme

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.