Komentara: 29
Pregleda: 4403

Odgovor gradonačenika odborničkim grupama LDP-MOST i SUS

28.08.2013. u 17:20h
Izvor: Kabinet gradonačelnika
Odgovor gradonačelnika, Modesta Dulića, na današnje izlaganje na konferenciji za štampu odborničkih grupa LDP-MOST i SUS, prenosimo u celosti:
Odgovor gradonačenika odborničkim grupama LDP-MOST i SUS

Građani i javnost su svakodnevno upoznati sa aktivnostima gradonačelnika kao i odlukama koje donosi Gradsko veće. Zadovoljstvo mi je da pomenem da smo u teškom periodu iza nas rešili neke od višedecenijskih problema kao što je rušenje skeleta i nastavak izgradnje pozorišta.

U teškoj ekonomskoj situaciji, nastavili smo sa privlačenjem investitora i otvaranjem novih radnih mesta, izašli smo sa predlogom unapređenja turističkih potencijala Palića, smanjili plate funkcionerima i direktorima JP i JKP…

Ovo je samo deo onoga što ću po običaju, kao gradonačelnik, odbornicima prezentovati na Svečanoj sednici Skupštine povodom Dana grada, imajući u vidu da su članovi Gradskog veća imenovani od strane Skupštine.

Poznata politička dešavanja u skoro svim političkim strankama u gradu, pa tako i u Koaliciji Preokret i SDPS-u, formiranje novih stranka i prelasci iz jedne stranke u drugu, doveli su do stanja u kome je teško doći do odgovora ko čini većinu u Skupštini.

Upravo sa željom da izbegnemo gubljenje energije i vremena u stalnoj raspravi oko većine, jer zaboravljamo da su većine formirane sa zadatkom da probleme rešavaju i donose odluke, pozvao sam sve odbornike, bez obzira kome pripadaju, na udruživanje oko projekata koji su ključni za razvoj grada, a to su:

  • Revitalizacija i uređenje centra i zaštićenog jezgra grada sa posebnim naglaskom na završetku izgradnje Narodnog pozorišta,
  • Razvoj Palića kao atraktivne turističke lokacije,
  • Otvaranje novih radnih mesta kroz aktivnosti na infrastrukturnom opremanju industrijskih zona i dovođenju renomiranih svetskih investitora,
  • Projekti razvoja ruralnih sredina,
  • Socijalno odgovorna politika.

Iskreno mislim da je od još jednog skupštinskog odbora mnogo efikasnija kvalitetna dnevna komunikacija koju imam sa načelnikom SUP-a, a koja je rezultirala zajedničkim dopisom ministru i zahtevom za prijem novih 50 policajaca, našim zajedničkim opredeljenjem da se u Subotici formira stanica za hitne intervencije, koju će Grad finansijski i tehnički podržati, kao i realizacija projekta video nadzora.

Pri tom, ne mislim, naravno, da o svakoj inicijativi i ideji ne treba dobro porazmisliti i prihvatiti je ukoliko je dobra, te s toga pozivam Odborničke grupe LDP-MOST i SUS da ideju o formiranju Saveta za bezbednost pretoče u konkretan predlog Odluke, koja će se putem Gradskog veća uputiti Skupštini na usvajanje.

Izvor: Kabinet gradonačelnika
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 4403

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.