Komentara: 0
Pregleda: 1323

Odložena primena ekoloških taksi

21.03.2010. u 11:48h
Izvor: RTV Yueco
Odložena primena ekoloških taksi

Primena ekoloških taksi biće odložena do 1. aprila, rekao je ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje Oliver Dulić.

On je rekao da nema mogućnosti da uredba o ekološkim taksama bude ukinuta ili da se izmeni iznos, već jedino da se nađu rešenja koja će omogućiti da se ona primenjuje. Dulić je takođe istakao da je nivo ekoloških taksi u Srbiji najniži u regionu.

Uredba o proizvodima koji posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada stupila je na snagu početkom marta i predviđa plaćanje ekološke takse od 30 do 100 dinara za svaki elektronski ili električni proizvod na tržištu, zavisnosti od veličine aparata.

Odmah po uvođenju ekološke takse pobunili su se Unija poslodavaca Srbije, proizvođači i distributeri, koji su naveli da će zbog ekoloških taksi cene proizvoda morati da porastu osam do 22 odsto, ali je Ministarstvo za životnu sredinu i prostorno planiranje saopštilo da su ekološke takse u Srbiji najniže u regionu i da ne prelaze pet odsto cene proizvoda.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1323
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.