Komentara: 4
Pregleda: 3259

Održan 23. tradicionalni međunarodni turnir košarkaških veterana i veteranki

13.06.2022. u 14:30h > 16:42
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda u Subotici je održan jedan od najposećenijih i najboljih turnira u košarci za veterane i veteranke u regionu, a činjenica da traje već 23 godine dovoljno govori o kvalitetu takmičenja i dobroj organizaciji o kojoj se brinu veteranke ŽKK „Spartaka“ popularne „Kornjače“ sa prijateljima.
Održan 23. tradicionalni međunarodni turnir košarkaških veterana i veteranki

Nakon trodnevnog nadmetanja najuspešnije ekipe u konkurenciji veteranki bile su Hun K8 Budapešt u 40+ i ŽVKK Zagreb 2 u 45+, dok su pehare u muškoj konkurenciji podigli Dunav iz Apatuna u 35+, Šarmeri iz Zagreba u 45+, VKD Štajerska iz Slovenije u 50+ i Veleučilište 55+. Veteranke Spartaka zauzele su četvrto mesto, dok su veterani „Tigrasti komarci“ bili treći.

Turnir su  veoma uspešno oprganizovale veterenke Spartaka, a ispred organizatora više o samom turniru iznela je Slavica Kostić:

Održan 23. tradicionalni međunarodni turnir košarkaških veterana i veteranki

- Svi koji su se prijavili za učešće ove godine na turniru su se i odazvalu, tako da se nadmetalo 30 ekipa, osam u ženskoj i 22 u muškoj konkurenciji u različitim starosnim kategorijama. Nismo se videli prethodne tri godine i svima nam je nedostajalo naše druženje i igra koju negujemo već dugi niz godina sa našim prijateljima iz regiona. Svi su zadovoljni možemo slobodno reći po njihovim rekacijama i rečima tako da je i ovaj turnir dobio pozitivnu ocenu jer je sve prošlo u najboljem redu, u sportskom delu, a pogotovo u onom drugom, gde smo se prelepo družili tri dana u Subotici – rekla je Slavica Kostić.

Turnir je zatvoren finalnom utakmicom u kategoriji veterana +35 godina u kojoj je viđena zanimljiva i neizvesna igra do samog kraja gde su se nadmetali Dunava iz Apatina i Stara Pumpa iz Ljubljane. Pobeda je pripala Apatincima sa poenom razlike.

Održan 23. tradicionalni međunarodni turnir košarkaških veterana i veteranki- Došli smo, pre svega, da se družimo, ali i da se borimo na turniru za što bolji plasman. U finalu smo imali dobrog protivnika, ali smo mi pokazali da smo kompaktniji i da je naša veća želja za pobedom prevagnula. Obilazimo sve turnire na prostorima bivše Jugoslavije i uglavnom osvajamo prva metsa, a što se ovog turnira tiče, on je, kao i uvek odlično organizovan, i mislim da nema boljeg u regionu – rekao je Siniša Ajduković, jedan od igrača Dunava iz Apatina.

Zdravko Gajević iz veteranske ekipe Nikšića kratko je izneo utiske o turniru i organizaciji.

- Jedva smo čekali da se posle pandemije ponovo sretneom na jednom od najboljih turnira. Ovo je turnir sa dušom i srcem za svakoga i onaj ko je došao bar jednom ima sve pohvale za domaćina i organizaciju. Sportisti ostaju drugari i uvek se rado sretnemo, evociramo uspomene iz igračkih dana, ali volimo i da igramo i pokažemo koliko znamo na terenu jer je košarka naša ljubav - zaključio je Gajević.

Održan 23. tradicionalni međunarodni turnir košarkaških veterana i veteranki

Na turniru je učestvovalo 30 ekipa sa prostora bivše Jugoslavije i Mađarske. Timovi su bili podeljeni po starosnim kategorijama i to  veteranke 35+ i 45+ gde se nadmetalo osam ekpa i veterani 45+, 45+, 50+m 55+ gde se za pobedničke prhare takmičilo 20 ekipa. Utakmice su se igrale u Hali Sportova i Osnovnoj školi „Majšanski put“.

Plasman ekipa po starosnim kategorijama

Veteranke 40+
1.    Hun K8 Budapešt (Mađarska)
2.    Bučke Maribor (Slovenija)
3.    ŽVKK Zagreb (Hrvatska)
4.    Kornjače Subotica (Srbija)

Veteranke 45+
1.    ŽVKK Zagreb 2 (Hrvtaska)
2.    Olstarke Kranj (Slovenija)
3.    Rožice Rijeka (Hrvatska)
4.    Ljubljana (Slovenija)

Održan 23. tradicionalni međunarodni turnir košarkaških veterana i veteranki

Veterani 35+
1.    Dunav Apatin (Srbija)
2.    Stara Pumpa Ljubljana (Slovenija)
3.    Tigrasti komarci Subotica (Srbija)

Veterani 45+
1.    Šarmeri Zagreb (Hrvatska)
2.    KK Leonart (Slovenija)
3.    Nikšić 1995 (Crna Gora)

Veterani 50+
1.    VKD Štajerska  (Slovenija)
2.    Astibo Štip (Makedonija)
3.    Sokoli Nikšić (Crna Gora)

Veterani 55+
1. Veleučilište V. Gorica (Slovenija)
2. VKK Mostar (Bosna i Hercegovina)
3. Advokati Zagreb (Hrvatska)

Izvor: Subotica.com
XXIII Turnir košarkaških veterana i veteranki - Subotica 2022 XXIII Turnir košarkaških veterana i veteranki - Subotica 2022 XXIII Turnir košarkaških veterana i veteranki - Subotica 2022 XXIII Turnir košarkaških veterana i veteranki - Subotica 2022 XXIII Turnir košarkaških veterana i veteranki - Subotica 2022 XXIII Turnir košarkaških veterana i veteranki - Subotica 2022 XXIII Turnir košarkaških veterana i veteranki - Subotica 2022 XXIII Turnir košarkaških veterana i veteranki - Subotica 2022
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 3259
Povezane teme

međunarodni turnir košarkaških veterana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.