Komentara: 2
Pregleda: 917
Foto

Održan 5. memorijalni turnir u znak sećanja na Mirka Vujkovića

30.03.2022. u 10:45h
Izvor: Subotica.com
U znak sećanja na istaknutog sportskog radnika, u nedelju je , po peti put održan memorijalni vaterpolo turnir "Mirko Vujković".
Održan 5. memorijalni turnir u znak sećanja na Mirka Vujkovića

Nakon dve godine pauze, vaterpolo veterani iz Subotice, Bečeja, Sombora i Novog Sada, okupili su se na bazenu u Dudovoj šumi kako bi dobrom vaterpolo igrom odali počast vrhunskom sportsisti i sportskom radniku Mirku Vujkoviću, koji je obeležio jednu eru subotičkog sporta. Uspomene na Mirka evocirao je njegov prijatelj, saigrač i sportski saradnik, Živko Cvjetićanin iza kog je zavidna višedecenijska vaterpolo karijera.

- Moji prvi vaterpolo zaveslaji bili su upravo na Paliću. Imao sam dosta toga da naučim od te generacije šezdesetih godina, a Mirko je bio jedan od članova te ekipe. Sećam se, bio je jedan vrhunski vaterpolista koji je u svaku utakmicu ulazio sa mnogo želje, nadahnuća, sa pravim sportskim elanom i sa jednom viteškom borbom - priseća se vaterpolo veteran Živko Cvjetićanin - Kao mlad vaterpolista, mnogo toga sam naučio od Mirka, gledao sam kako igra sa loptom, bila je to divna čarolija. Smatram da je bio jedan od najatraktivnijih igrača te generacije, zbog kog je mnogo publike dolazilo na Muški štrand.

Održan 5. memorijalni turnir u znak sećanja na Mirka VujkovićaOdržan 5. memorijalni turnir u znak sećanja na Mirka VujkovićaMemorijalni turnir "Mirko Vujković" održan je po peti put, ali zbog epidemiološke situacije, ovaj sportski događaj nije organizovan prethodne dve godine. Kao i svaki put, na 5. memorijalnom turniru učestvovale su četiri ekipe.

Veteranski vaterpolo klub "Spartak" je i ove godine domaćin, a pridružili su nam se vaterpolo veterani iz somborskog "Poleta", potom iz Bečeja, kao i veterani novosadskog kluba "Vojvodina". Ove godine, podelili smo se u dve ekipe i odigrali jednu kvalitetnu utakmicu čiji ishod nije važan, već je važno, dobom igrom, odati počast Mirku - rekao je Damir Vujković, sin istaknutog sportskog radnika u čiju čast se održava ovaj, sada već, tradicionalni turnir - Zahvaljujem se Sportskom savezu Subotice koji nam uvek pruža nesebičnu podršku, kao i svim prijateljima kluba i starijim članovima. Puno mi je srce što na ovakav način čuvamo uspomenu na mog oca.

Održan 5. memorijalni turnir u znak sećanja na Mirka Vujkovića

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 917
Povezane teme

bazen dudova šuma

mirko vujković

memorijalni turnir mirko vujković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.