Komentara: 2
Pregleda: 2929

Održan 6. Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki, „Sloboda“ i „Dalmatinke“ pobednici

15.11.2023. u 14:15h > 14:16
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda u Subotici se okupilo preko 500 bivših rukometaša i rukometašica iz svih republika bivše zajedničke države, ali i iz Mađarske, Rumunije i Slovačke, a povod je bio 6. Međunarodni turnir veterana „Trofej Subotice 2023“ koji je organizovalo Sportsko društvo veterana „Stara škola“.
Održan 6. Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki, „Sloboda“ i „Dalmatinke“ pobednici

Na parketu sale Tehničke škole „Ivan Sarić“ nekadašnji igrači i igračice podsetili su se na najbolje rukometne dane. Iako je rezultat bio u drugom planu, tokom trodnevnog nadmetanja viđeno je mnogo atraktivnih akcija, golova, golmanskih parada koje su priredili igrači 21 ekipe u muškoj konkurenciji i  igračice  iz 14 ekipa,  i ono najvažnije promovisali prijateljstvo kao i ljubav prema sportu koji ih je spojio.  

Turnir koji je do sada okupio najveći broj učesnika, protekao je u sjajnoj atmosferi koju će svi dugo pamtiti, a o tome svedoče i reči gostiju - učesnika ovog prijateljskog spektakla.

Održan 6. Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki, „Sloboda“ i „Dalmatinke“ pobednici

-    Oduševljene smo turnirom u Subotici koji je organizovan na visokom nivou.  Podigli su lestvicu visoko za nadolazeće turnire, a mi se nadamo da se vidimo i dogodine – rekla je Martina Matijašević iz pobedničke ekipe "Dalmatinke".

Ekipe iz Hrvatske i ove godine su bile najbrojnije učesnice na turniru, jedna od njih je Lumbarda čiji je član naša sugrađanka Milica Simović, koju je svojevremeno rukomet odveo na primorje gde danas živi.  

Održan 6. Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki, „Sloboda“ i „Dalmatinke“ pobednici

-    Moji Subotičani su se zaista potrudili, bez konkurencije su kada je reč o ovim veteranskim turnirima. Drago mi je što sam bila do ovog druženja i sigurno dolazimo i sledeće godine – poručila je Milica Simović, veteranka iz ekipe Lumbarde iz Korčule.

Danijel Supančić iz Slovenije (ekipa "Dobovo") poneo je laskavu titulu najboljeg golmana, a o turniru i našem gradu ima samo reči hvale.

Održan 6. Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki, „Sloboda“ i „Dalmatinke“ pobednici-    Vrlo rado dolazimo u Suboticu jer je jako dobar turnir, takmičenje, druženje. Sport okuplja ljude, tu je druženje, ali i prilika da svako od nas predstavi svoj grad, kulturu, turizam, pa čak i poslovne saradnje da se rode, ali je glavni cilj igra i druženje. Svuda nam je lepo, ali je mom srcu najdraža je Subotica  – istakao je Supančić.

Riječani su stalni učesnici ovog turnira što je potvrda da im je lepo i da se uvek rado vraćaju na sever Bačke.  

Održan 6. Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki, „Sloboda“ i „Dalmatinke“ pobednici- Nismo prvi put na ovom turniru, ovde se osećamo kao kod kuće. Volimo ovaj grad i doći u Suboticu. Subotički turnir je daleko ispred svih na kojima sam do sada učestvovao, a imam dosta veteranskog staža. Svi se družimo, ne pita se ko je šta i ko je odakle. Igramo, veselimo se i nema bolje psihoterapije od ovakvog druženja gde je prijateljstvo iznad svega – kaže Igor Ferk.

Makedonci su po prvi put bli deo turnira, ali sudeći po utiscima sigurno je da će opet doći.

Održan 6. Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki, „Sloboda“ i „Dalmatinke“ pobednici- Generalno sport, ne samo rukomet je ono što spaja ljude. Drugarstvo je ono što nas okuplja na ove turnire. Sve ono što nas prati svakodnevno mi ostavimo po strani, sve svoje obaveze i uživao tokom ovih dana u sportu koji volimo i prijateljstvu. Ovde smo svi prijatelji, politika je po strani – objašnjava Aleksandar Mihajloski, veteran iz makedonske ekipe

Na turniru je učestvovao veliki broj nekada vrhunskih igrača, a jedan od njih je i Vladimir Petrić, naš proslavljeni reprezentativac i bivši igrač Crvene zvezde.

Održan 6. Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki, „Sloboda“ i „Dalmatinke“ pobednici- Na nagovor drugara koji su nastavili u veteranskim vodama, odazvao  sam se pozivu i to je probudilo onu staru žar prema rukomet i takmičenju. Cilj nam je da obiđemo što više ovakvih turnira. Na svim terenima smo bili zaista lepo ugošćeni, a ono što nedostaje ovakvim manifestacijama gde pojedinci zaista ulažu veliki turud da nas okupe oko sporta koji je naša ljubav,  jeste da postoji mogućnost većeg broj sponzora da im pruže podršku što je praksa bila ranije. Prvi put sam u Subotici i pohvale za organizaciju – rekao je Petrić.

Održan 6. Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki, „Sloboda“ i „Dalmatinke“ pobednici

Nakon trodnevnog praznika rukometa najbolje u konkurenciji veteranki bile su „Dalmatinke“, drugo mesto pripalo je ekipi „Balkan expres“, a treće „Moslavina“ iz Kutine.

„Sloboda“ iz Tuzle po treći put je podigla pobednički pehar subotičkog turnira u konkurenciji veterana nakon što je u finalu savladala „Rekreativo“ iz Beograda, dok je treće mesto osvojio „Maglaj“.

Po okončanju takmičenja gde je viđena odlična igra, posebno u finalnim duelima, usledilo je treće poluvreme i druženje u sali Tehničke škole „Ivan Sarić“, a dodeljeni su pehari, priznanja i izabrani najbolji timovi po pozicijama u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Održan 6. Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki, „Sloboda“ i „Dalmatinke“ pobedniciPriznanje za najboljeg strelca otišlo je u ruke Mladenke Katinić iz ekipe „Balkan expres“, a najbolji golgeter u muškoj konkurenciji bio je Aldin Mehinović iz „Maglaja“.

Mesto u najboljem timu veteranki zauzele su: Tamara Lacković (Moslavina) – levo krilo, Ena Hasibović (Sarajevo) – levi bek, Marina Cvetko (Osijek) – srednji bek, Naida Idana (Bosnae) – pivot, Katarina Omerašević (Jedinstvo Tuzla) – desni bek, Ivana Puzar Brkljača (Dalmatinke) – desno krilo, Milica Simović (Lumbarda) – golman i Leonia Šimić (Trogir) – selektor.

Održan 6. Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki, „Sloboda“ i „Dalmatinke“ pobedniciOdržan 6. Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki, „Sloboda“ i „Dalmatinke“ pobedniciU najboljoj postavi muškog tima turnira našli su se: Zoran Ostojić (Rekreativo) – levo krilo, Levente Orban - levi bek (Szekelyudvarhely), Darko Glišić (Radnički, Kovin) – srednji bek, Tarik Dedajić (Sarajevo) – pivot, Neno Gašpar - desni bek (Kamičak), Eldar Kadić - desno krilo (Sloboda, Tuzla), Daniel Supančić (Dobova) – golman,  Zlatko Cipurković (Sloboda Tuzla) – selektor.

I za najbolje delioce pravde dodeljena su priznanja koja su pripala Elviru Baručiji i Draganu Vukovcu.

Domaćini i organizatori turnira koji su pripremali ovu manifestaciju uz pomoć mnogobrojnih prijatelja, sportskih saveza Subotice i Srbije, Rukometnog saveza Vojvodine, potrudili su seda sve protekne u najboljem redu na zadovoljstvo svih. Uspeli su u tome jer su već uigran tim koji svake godine priredi neko novo iznenađenje da njihovi gosti uživaju u gradu sportova.

Održan 6. Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki, „Sloboda“ i „Dalmatinke“ pobednici -    Ovo je do sada najposećeniji turnir. Svi su prezadovoljni, sve je proteklo u najboljem redu i to nam je najvažnije. Uložili smo mnogo truda da svi učesnici pamte ovaj turnir i mislim da smo uspeli u tome. U prvom planu je bio rukomet, a dominiralo je drugarstvo, pesma i radost. Naredne godine očekujemo još više ekipa na našem turniru za koji organizacija počinje već po okončanju ovog – rekao je Nenad Kanurić, predsednik „Stare škole“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 1 dan
Komentara: 2
Pregleda: 2929
Povezane teme

rukomet

turnir veterana u rukometu

rukometni turnir veterana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.