Komentara: 5
Pregleda: 3486

Održan Eko kviz na hrvatskom jeziku

11.02.2011. u 16:15h
Izvor: RTV Yueco
Održan Eko kviz na hrvatskom jeziku

Ekološki kviz “Lepa naša” održan je u Osnovnoj školi "Matko Vuković”. Učestvovalo je 32 učenika iz šest škola u kojima se odvija nastava na hrvatskom jeziku. Domaćini su pripremili prigodan program, a svečanom delu pored nastavnika i direktora škola prisustvovali su i predstavnici konzulata Republike Hrvatske i lokalne samouprave.

Učenici osnovnih škola “Vladimir Nazor” iz Đurđina, “Matija Gubec” iz Tavankuta,”22. oktobar” iz Bačkog Monoštora, “Matko Vuković” i “Ivan Milutinović” « iz Subotice, kao i subotičke Gimnazije “Svetozar Marković” imali su priliku da provere svoje znanje iz ekologije, istorije i geografije.

Škola domaćin ujedno proslavlja i svoj dan. Tim povodom održana su mnoga takmičenja u školi. Direktorka škole ističe da je veoma bitno da se deca od malih nogu nauče kako da brinu o okolini.

Organizatori kviza Ministarstvo nauke, obrazovanja i sporta iz Hrvatske, Agencija za vaspitanje i obrazovanje i Udruženje “Lepa naša”. Najbolje ekipe će ići na dalje takmičenje u Hrvatsku, a kviz sa sastojao iz pismenog dela, Power point prezentacije i usmenog dela.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 3486
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.