Komentara: 0
Pregleda: 2567

Održan koncert "Pisme s ljubavlju o ravnici"

29.11.2013. u 14:29h
Izvor: RTV City
U Velikoj većnici sinoć je održan drugi koncert „Pisme s ljubavlju o ravnici“ koji je organizovalo kulturno-umetničko društvo „Bunjevka“. Sudeći po broju zauzetih mesta, Tamara Babić i tamburaški ansambl „Sledbenici Tumbas Pere Haje“ i ove godine su priredili zaista kvalitetan i zanimljiv muzički program, u kojem su Subotičani itekako uživali.
Održan koncert "Pisme s ljubavlju o ravnici"

У prvom delu koncerta izvedene su bunjevačko-vojvođanske pesme, a nakon toga u pratnji tamburaškog orkestra „Sledbenici Pere Tumbasa Haje“ nastupili su Zorana Iđuški iz Sombora, Tomislav Halašević i Šime Vujković Lamić, kao i gosti koncerta, članovi tamburaškog orkestra „Potiski tamburaši“. Tamara Babić i članovi ansambla sarađuju više od 10. godina. Istaknuta je velika profesionalnost i prijateljski odnos članova ansambla na raznim nastupima, koncertima i drugim manifestacijama.

Tomislav Halasević, pod čijim je vođstvom tamburaški ansambl „Sledbenici Tumbas Pere Haje“ 12. godina, veoma su zadovoljni koncertom i time kako naši sugrađani ocenjuju ovaj koncert.

U završnom delu večeri pevale su se stare narodne i dalmatinske pesme i sevdalinke, a Tamara Babić otpevala ke pesmu „Pisme stare“ sa kojom je pobedila na ovogodišnjem Festivalu bunjevački pisama. Koncert je završen pesmom Svirci moji poznatog izvođača Zvonka Bogdana, koju su svi pevali u glas.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2567
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.