Komentara: 0
Pregleda: 6044
Foto

Održan novogodišnji koncert OKUD "Mladost"

30.12.2015. u 02:32h
Izvor: Subotica.com
Održan novogodišnji koncert OKUD "Mladost"

Folklorni ansambl OKUD "Mladost" je priredio novogodišnji koncert, koji se održao 29. decembra u Sali u Harambašićevoj ulici. Tačnije, održala su se dva koncerta, prvi u 17,30, a drugi u 19,30 i na oba je sala bila prepuna, sedelo se na dodatnim stolicama, na stepeništu, na podu, a mnogi su i stajali.

Učestvovalo je više od sto igrača. Prvi su se predstavili najmlađi folklorci, koji su svoje prve plesne korake napravili pre nepuna tri meseca. Oni su otpevali veselu novogodišnju pesmu i odigrali dečije igre, a za njima su sledila malo starija deca sa igrama iz Banata i slovačkim igrama. Starija deca, sa višegodišnjim igračkim stažom, odigrala su igre iz Slovenije, Posavine i Šopske igre.

Izvođački ansambl je oduševio publiku igrama iz Vranja, rusinskim i ciganskim igrama.

Održan novogodišnji koncert OKUD "Mladost"

Posebno iznenađenje su bili rekreativci,  koji su počeli da igraju folklor tek kao odrasli ljudi, radi zabave i rekreacije, a savladali su igre toliko da mogu ravnopravno da nastupaju sa mlađim folklorcima. Oni su odigrali dve koreografije - Bugarku i igre iz Srbije.

Bio je to zaista lep program koji su deca, mladi i odrasli priredili zajedno i poklonili ga svojim sugrađanima. 

Izvor: Subotica.com
Novogodišnji koncert folklorne sekcije Novogodišnji koncert folklorne sekcije Novogodišnji koncert folklorne sekcije Novogodišnji koncert folklorne sekcije Novogodišnji koncert folklorne sekcije Novogodišnji koncert folklorne sekcije Novogodišnji koncert folklorne sekcije Novogodišnji koncert folklorne sekcije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6044
Povezane teme

okud mladost

folklor

koncert folklora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.