Komentara: 20
Pregleda: 3706
Foto

Održan parastos žrtvama "Oluje"

04.08.2024. u 12:55h
Izvor: Subotica.com
U Hramu Vaznesenja Gospodnjeg tokom prepodneva služena je liturgija i parastos za žrtve vojno-policijske akcije oružanih snaga Republike Hrvatske 4. avgusta 1995. godine. Pomen je organizovao Savez srpskih udruženja severnobačkog okruga uz podršku Pravoslavne Crkvene opštine subotičke.
Održan parastos žrtvama "Oluje"

Liturgiju i parastos žrtvama "Oluje", nasilnog progona srpskog naroda, sa ognjišta na kojima su vekovima živeli širom Dalmacije, Like, Korduna, Banije i zapadne Slavonije služio je prezviter Veljko Vasiljev, arhijerejski namesnik subotički sa sveštenstvom.

U nastavku programa obeležavanja, u ponedeljak, 5. avgusta od 20 časova, u svečanoj sali Otvorenog univerziteta (prizemlje) biće održana tribina na kojoj će se obratiti predstavnici Udruženja i Grada Subotice a potom i projekcija dokumentarnog filma "Put u nepoznato" koji svedoči o stradanju srpskog naroda u akciji ,,Oluja".

Održan parastos žrtvama "Oluje"

Održan parastos žrtvama "Oluje"- Cilj ovog prisećanja velikog stradanja i snažna poruka našim sugrađanima, našem narodu ovde i u regionu, je da se ovakvi datumi moraju obeležavati samo iz jednog razloga a to je da se ovakve tragedije kao što se dogodila tog 4. avgusta 1995. godine ne zaborave, nikada i nikome ne ponove. To je jedina poruka uz iskrene želje nastavka suživota, mira i tolerancije - poručio je Miroslav Karan, predsednik Savez srpskih udruženja severnobačkog okruga.

Centralna državna manifestacija sećanja na žrtve ovih progona uz prigodan kulturni program održana je sinoć u Loznici.

Održan parastos žrtvama "Oluje"

Izvor: Subotica.com
Liturgija, bogosluženje i parastos za žrtve "Oluje" Liturgija, bogosluženje i parastos za žrtve "Oluje" Liturgija, bogosluženje i parastos za žrtve "Oluje" Liturgija, bogosluženje i parastos za žrtve "Oluje" Liturgija, bogosluženje i parastos za žrtve "Oluje" Liturgija, bogosluženje i parastos za žrtve "Oluje" Liturgija, bogosluženje i parastos za žrtve "Oluje" Liturgija, bogosluženje i parastos za žrtve "Oluje"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 nedelju i 3 dana
Komentara: 20
Pregleda: 3706

Povezana vest

Povezane teme

oluja

parastos

liturgija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.