Komentara: 0
Pregleda: 485
Foto

Održan taktičko-tehnički zbor vatrogasno-spasilačke jedinice

18.09.2024. u 12:04h
Izvor: Subotica.com
U okviru obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije pri Ministarstvu za unutrašnje poslove, koji se obeležava od 13. do 19. septembra, pripadnici subotičke vatrogasno-spasilačke jedinice priredili su taktičko-tehnički zbor. Najveću pažnju privukli su od dece, koja su radoznalo zagledala i ispitivala o opremi i pomagalima koju vatrogasci koriste na zadacima.
Održan taktičko-tehnički zbor vatrogasno-spasilačke jedinice

Da su vatrogasci njihovi prijatelji deca uče još u ranom uzrastu, kako rastu, svest o tome sazreva, čemu doprinose i pokazne vežbe na kojima mališani imaju priliku da se upoznaju sa opremom za rad, ali i samim vatrogacisma. Vežbu su danas posmatrali i mališani iz vrtića "Kolibri". 

-  Kad nekom gori kuća ili kada je velika vatra, bilo gde da se zapali, onda oni puste vodu, sa vodom ugase vatru - kaže šestogodišnja Nina Iršević, dok se Sofija Maravić nadovezuje - Kad se zapali požar, ako je neko u toj kući, oni moraju da ga spasu. 

Održan taktičko-tehnički zbor vatrogasno-spasilačke jedinice

I dok su jedni smatrali da je zanimanje vatrogasca opasno, drugi su smatrali da vatrogasci znaju šta rade. 

 - Mislim da je to opasan posao, to je prava vatra. Ne bih voleo da budem vatrogasac, biću sportista - odlučan je Relja Sabadoš, a njegov drugar Ognjen Dragojlović dodao je - Posao vatrogasaca je da spašavaju ljude. To nije opasno, to je njihov posao. Mislim da će me pustiti da uđem u vatrogasni kamion. 

Održan taktičko-tehnički zbor vatrogasno-spasilačke jediniceLenka Hadži Stojiljković razgledala je opremu i mehanizaciju vatrogasaca, pa zaključila šta joj je najviše dopada. 

 - Videla sam danas tu kamione, aute, kacige, a najviše mi se dopada vatrogasno odelo. 

Održan taktičko-tehnički zbor vatrogasno-spasilačke jedinice

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u periodu od 13. do 19. septembra obeležava "Dan sektora za vanredne situacije, u okviru koga će se održati niz aktivnosti namenjenih deci ali i starijima. Cilj ovakvih zborova i pokaznih vežbi da se pre svega najmlađi, ali i ostali zainteresovani građani upoznaju sa radom vatrogasno-spasilačke jedinice. 

- Znamo da smo omiljeni među našim najmlađim sugrađanima, pa u ovakvim slučajevima pozovamo predškolske ustanove da im prikažemo vatrogasne kamione, da vide penu za koju su uvek svi zainteresovani, građani takođe mogu da se informišu u pogledu mera zaštite i spašavanja. Sektor za vanredne situacije formiran je 17. septembra kao jedinstvena služba za spašavanje u Republici Srbiji. Tokom ove nedelje naši građani će imati priliku da se druže sa vatrogasno-spasilačkom jedinicom, prilikom ovakvih taktičko-tehničkih vežbi, zatim javnih pokaznih vežbi gde mogu i da se edukuju u pogledu zaštite i spasvanja - istakao je komandant vatrogasno-spasilačkog bataljona Subotice, Goran Ljubisavljević

Održan taktičko-tehnički zbor vatrogasno-spasilačke jediniceTokom letnjeg perioda, jedinica je imala nešto veći broj intervencija nego u istom periodu prošle godine. 

 - U toku letnjeg perioda, imali smo 193 intervencije što se tiče požara, dok smo u istom periodu prošle godine imali 160 intervencija. Tu se vidi mali skok. Ono što je obeležilo ovo leto jesu veoma visoke temperature, bez ikakvih padavina, tako da je došlo do sušenja vegetacije, koja može da se zapali na sam opušak cigarete ili sam dodir sa plamenom. Imali smo sreće u toku letnjeg perioda da nije bilo većih intervencija, sem intervencije 8. septembra u šumi na Radanovcu. Sama intervencija je bila veoma zahtevna, zahvatila je veliku površinu više od 200 hektara. Ovaj nivo intervencije, ovu veličinu i površinu ja za celu svoju karijeru nisam video - objasnio je Ljubisavljević.

Izvor: Subotica.com
Taktičko-tehnički zbor vatrogasaca-spasilaca Taktičko-tehnički zbor vatrogasaca-spasilaca Taktičko-tehnički zbor vatrogasaca-spasilaca Taktičko-tehnički zbor vatrogasaca-spasilaca Taktičko-tehnički zbor vatrogasaca-spasilaca Taktičko-tehnički zbor vatrogasaca-spasilaca Taktičko-tehnički zbor vatrogasaca-spasilaca Taktičko-tehnički zbor vatrogasaca-spasilaca
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 časova i 12 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 485
Povezane teme

vatrogasci

vatrogasna vozila

dan vatrogasaca

vatrogasno spasilački bataljon subotica

goran ljubisavljević

vatrogasci spasioci

slava svih vatrogasaca-spasioca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.