Komentara: 15
Pregleda: 4186
Foto

Održan treći Mali Sajam sporta

17.03.2022. u 15:40h
Izvor: Subotica.com
Na trgu ispred Gradske kuće danas je održan treći Mali Sajam sporta koji je okupo 33 sportska kluba iz 27 grana sporta i više od tri stotine sportista iz našeg grada.
Održan treći Mali Sajam sporta

Sajam sporta je odlična prilika da deca iz osnovnih škola na jednom mestu upoznaju koje sve sportove mogu da treniraju u svom gradu. Glavni cilj manifestacije je da promoviše sport i zdrav način života a decu uputi na trening i fizičku aktivnost.

Subotica sa ponosom nosi epitet „Grad sportova“, može da se pohvali uspesima subotičkih sportista a iznjedrila je 14 osvajača olimpijskih medalja.

Održan treći Mali Sajam sporta

- SDŽ „Spartak“ je najveće sportsko društvo u Srbiji, broji 28  klubova od toga se devet takmiči u najjačim ligama. Imamo prvaka Srbije u ženskom fudbalu, rvanju, dizanju tegova a kuglaši se bore za tu titulu – podsetio je gradonačelnik Stevan Bakić, podsećajući na sportiste koji su u svoj grad doneli olimpijska odličja smatrajući ih najvećim patriotama i ambasadorima Subotice. – Saradnja lokalne samouprave, Sportskog saveza Subotice, Pokrajinskog sekretarijata za sport, Sportskog saveza Srbije i Ministarstva za omladinu i sport je izuzetno jaka i iz nje širimo sportsku infrastrukturu grada da bi mladi imali prostor za svoje sportske aktivnosti. Lokalna samouprava se trudi da isprati sve rezultate svojih klubova i zato smo ove godine u budžetu opredelili rekordnih 124.5 miliona dinara, što je 50 miliona više nego prethodne godine. Grad će uvek da se trudi da obezbedi sve uslove za bavljenje sportom, a za sve uspehe i rezultate su potrebni mir i stabilnost, koje vodi politika Aleksandra Vučića, to je preduslov za sve.

Mali Sajam sporta svečano je otvorio Davor Štefanek, naš olimpijac u rvanju i predsednik Sportskog saveza Srbije, koji je simbolično uručio lopte svom učitelju Sreti Damjanoviću, predsedniku Sportskog saveza Subotice.

Održan treći Mali Sajam sporta

- Mladi sportisti u Subotici imaju uzore, imamo bogatu tradiciju koju treba da negujemo i da nas ne mrzi da idemo u sale, na tatamije, strunjače, fudbalske terene. Sport je važan da  bi bio zdrav i snažan , zato smo krenuli od najmlađih i ta akcija je zaživela a mi ćemo se truditi da je nastavimo – poručio je Štefanek i pozvao mlade da veruju u sebe i da ostvare rezultate i da ih sugrađani dočekuju na balkonu Gradske kuće.

U ime  Ministarstva omladine i sporta okupljene je pozdravila Snežana Žugić, pomoćnica ministra.

- Subotica ima dugu tradiciju u osvajanju sprtskih rezultata ali i veliku perspektivu da nastavi tim putem i postavlja rekorde  – istakla je pomoćnica ministra.

Održan treći Mali Sajam sporta

Izvor: Subotica.com
Mali Sajam sporta 2022 Mali Sajam sporta 2022 Mali Sajam sporta 2022 Mali Sajam sporta 2022 Mali Sajam sporta 2022 Mali Sajam sporta 2022 Mali Sajam sporta 2022 Mali Sajam sporta 2022
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 4186
Povezane teme

davor štefanek

stevan bakić

sajam sporta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.