Komentara: 4
Pregleda: 3387

Održan VI "Sarićev vikend" i III "Sarićev kotlić"

09.06.2014. u 19:36h
Izvor: Subotica.com
Na aerodromu "Subotica" u Bikovu za vikend je održana tradicionalna manifestacija VI "Sarićev vikend" i prateći program "Sarićev kotlić" kroz koje je organizovano takmičenje u kuvanju čorbe. U subotu je održano takmičenje u tehničkim disciplinama, dok je nedelja bila posvećena podeli diploma i zahvalnica, ali i kuvanju kotilića.
Održan VI "Sarićev vikend" i III "Sarićev kotlić"

Manifestacija "Sarićev vikend" održava se u čast Ivana Sarića, poznatog subotičkog svestranog sportiste - atletičara, rvača, a isto tako i jednog od najznačajnijih pionira jugoslovenskog vazduhoplovstva i po kojem nosi naziv i lokalni aero klub.

Cilj ive tradicionalne manifestacije je popularizacija vazuhoplovnih sportova koje neguje Aero klub "Ivan Sarić", a koji je ujedno i organizator ovog događaja.

Ovaj sportsko rekreativni program održava se u dva dana vikenda. Prvog dana nastupili su najmlađi u tehničkom konkursu gde su se deca takmičila u četiri discipline - zmajevi, modeli aviona tipa lasta, jedrilice tipa "klizač" i jedrilice "A1".

Održan VI "Sarićev vikend" i III "Sarićev kotlić"

Subotnji dan je bio posvečen takmičenjima u pomenutim disciplinama i postavljanju likovnih radova na temu letećih sredstava, dok je drugi dan bio posvećen dodeli diploma i priznanja učesnicima tehničkog i linkovnog konkursa, kao i tradicionalnom kuvanju kotlića u okviru prateće manifesacije "Sarićev kotlić".

Likovni radovi su bili izloženi u hangaru na aerodromu "Subotica", a učestvovala su deca od 1 do 4, razreda, zatim razredi 5, 6, 7 i 8.

U nedelju poslepodne organizovan je i letački dan u kojem su učestvovali i posetioci ove tradicionalne manifestacije.

Održan VI "Sarićev vikend" i III "Sarićev kotlić"

"Na jesen nas čeka završna faza manifestacije, odnosno besplatna ekskurzija za decu pobednike likovnog i tehničkog konkursa, u okviru koje će nagrađeni posetiti muzej vazduhoplovstva u Surčinu, nadomak aerodroma Nikola Tesla." - izjavio je Goran Vuković, rukovodilac projekta "Feniks" i organizator ove manifestacije.

Na "Sarićevom kotliću’’ je učestvovalo 12 ekipa. Bila je to prilika da se pokažu i dokažu majstori u kuvanju riblje čorbe/paprikaša. Proglašenje pobednika u kuvanju riblje čorbe/paprikaša je usledilo posle 13 časova. Prisutni na manifestaciji su imali priliku da probaju i uživaju u malim tajnama velikih majstorijama kulinarskog zanata.

Izvor: Subotica.com
VI "Sarićev vikend" VI "Sarićev vikend" VI "Sarićev vikend" VI "Sarićev vikend" VI "Sarićev vikend" VI "Sarićev vikend" VI "Sarićev vikend" VI "Sarićev vikend"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 3387
Povezane teme

aeroklub ivan sarić

Aerodrom Subotica

sarićev vikend

aerodrom bikovo

sarićev kotlić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.