Komentara: 8
Pregleda: 6465

Održana 29. Sednica skupštine grada

23.04.2015. u 19:30h
Izvor: Radio Subotica
Danas je održana 29. sednica Skupštine Grada na kojoj su usvojene 23 tačke dnevnog reda. Zasedanje je obeležio i incident čiji je glavni akter bio odbornik Silard Almaši - više detalja u povezanoj vesti. Nakon incidenta, sednica je nastavljena i na njoj su usvojene sve tačke dnevnog reda. Amandmani opozicije nisu usvojeni.
Održana 29. Sednica skupštine grada

Donete su odluke u vezi sa više planova detaljne regulacije, između ostalog za kompleks Regionalne deponije na Bikovu, za sanaciju i rekultivaciju gradske deponije i izgradnju postrojenja za upravljanje otpadom u Aleksandrovu, za naselje Hajdukovo i drugo.

Skupština je usvojila Odluke o donošenju Akcionog plana razvoja organske proizvodnje na teritoriji Grada, o auto–taksi prevozu, o javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika, te organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite.

Izglasano je i rešenje o visini zakupnine za poslovne prostore na kojima je nosilac prava korišćenja ili prava javne svojine Grad Subotica, koja će biti smanjena za deset posto, rekla je Verica Mišević iz Sekretarijata za imovinsko–pravne poslove.

Održana 29. Sednica skupštine grada

Odluka o izmenama i dopunama Odluke o ustanovljavanju zvanja počasni građanin, priznanja Pro urbe i priznanja Doktor Ferenc Bodrogvari, predviđa da se umesto dva proglašava jedna ličnost za Počasnog građanina, a tri dobiju priznanje Pro urbe. Doneto je i Rešenje o imenovanju sastava Komisije za dodelu zvanja i priznanja.

Na današnjoj sednici Skupštine grada za direktora Zavičajne galerije Doktor Vinko Perčić imenovan je Spartak Dulić koji je i do sada bio na toj funkciji.

Skupština je donela i odluku o uspostavljanju saradnje između Subotice i beloruskog grada Bresta.

Na početku sednice Predsednik Skupštine Ilija Maravić obavestio je odbornike da su primljene izjave 4 odbornika, među kojima i Dušana Stipanovića, o istupanju iz odborničke grupe SPS–PUPS i formiranju odborničke grupe Pokret socijalista Subotice, kojoj se priključila i Svetlana Stipanović koja je istupila iz odborničke grupe SNS.

Izvor: Radio Subotica
29. sednica Skupštine grada 29. sednica Skupštine grada 29. sednica Skupštine grada 29. sednica Skupštine grada 29. sednica Skupštine grada 29. sednica Skupštine grada 29. sednica Skupštine grada 29. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 6465

Povezane vesti

Povezane teme

incident

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

velika većnica

sednica skupštine grada

silard almaši

skupštinsko zasedanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.