Komentara: 3
Pregleda: 2282
Foto

Održana 47. sportsko-rekreativna manifestacija “Trimbi”

03.05.2024. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Tradicionalno, 1. maja u prepodnevnim časovima održana je sportsko-rekreativna manifestacija “Trimbi” koja podrazumeva pešačenje, vožnju bicikla, rolera ili klasičnog trotineta od Subotice do Palića.
Održana 47. sportsko-rekreativna manifestacija “Trimbi”

Šetalo je 1. maja i staro i mlado. Uz razgovor, druženje i nova poznanstva, 228 učesnika savladalo je razdaljinu od Subotice do Palića. 

 - Došla sam sa unukom, Momčilom, on ima 4 godine. Ovo je naš prvi "Trimbi" ali nije prvi put da učestvujemo u šetnjama zajedno. Ja sam član planinarskog društva, i smatram da je jako bitno da mlade ali i sve druge podstaknemo da budu aktivni, da se bave sportom, jer je to pre svega zdravo, ali je i lepo iskustvo i druženje - kaže Ljubica Drča, čiji je unuk Momčilo Rajić, zajedno sa četvorogodišnjim Viceom Sabom nagrađen kao najmlađi učesnik ovogodišnjeg "Trimbija".

Održana 47. sportsko-rekreativna manifestacija “Trimbi”Jedan od učesnika koji je od malih nogu zaljubljenik u prirodu, šetnju i sportsko-rekreativne aktivnosti je i četrnaestogodišnji Miloš Filipović

- Učestvovao sam bezmalo deset puta. Uvek dolazim sa prijateljima, šetamo, družimo se i uživamo. Uvek je lepo i prijatno, upoznajem nove ljude i družim se sa onima koje znam - objašnjava on.

Održana 47. sportsko-rekreativna manifestacija “Trimbi”Prvi put je učešće na "Trimbiju" uzeo i Jovica Marčetić, koji kaže da je već duže vreme planirao da se pridruži, ali da su se tek ove godine sve kockice poklopile. 

 - Imam 46 godina i 44 želim da učestvujem. Uvek sam imao neki razlog zašto nisam tu, a sada sam več neko vreme aktivni planinar i ukazala se prilika da svojim učešćem dam dobar primer pre svega mladima da i oni budu aktivni i uzimaju učešće u ovakvim manifestacijama. Potrebno je da mladima približimo prirodu, da dođu i osete je. Glavni problem je što mladi ne idu u prirodu, a kada ih jednom dovedemo, zaljubiće se i vraćaće se sami - ističe on.

Svi oni koji su na cilj došli do 10 sati imali su priliku da se oprobaju na poligonu spretnosti biciklom, a učešće je uzelo 15 takmičara. Kao najspretniji pokazao se Krištof Nemet, koji ima 13 godina a koji je poligon prešao za minut, 4 sekunde i 8 stotih. 

Održana 47. sportsko-rekreativna manifestacija “Trimbi”Tradicionalno, simboličnim nagradama nagrađeni su najmlađi i najstariji učesnik, kao i prethodne dve godine bio je Dobrivoje Stojić, rođen 1940. godine. 

Svi učesnici su sa overenim učesničkim kartonom učestvovali u nagradnoj igri. Tri glavne nagrade bila su tri bicikla, koje su dobili Larisa Obradović, Stela Marjanović i Kristina Temunović. Uz to, podeljeno je oko 50 utešnih nagrada. 

Održana 47. sportsko-rekreativna manifestacija “Trimbi”

Izvor: Subotica.com
47. "Trimbi" - polazak, vožnja i cilj 47. "Trimbi" - polazak, vožnja i cilj 47. "Trimbi" - polazak, vožnja i cilj 47. "Trimbi" - polazak, vožnja i cilj 47. "Trimbi" - polazak, vožnja i cilj 47. "Trimbi" - polazak, vožnja i cilj 47. "Trimbi" - polazak, vožnja i cilj 47. "Trimbi" - polazak, vožnja i cilj
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 meseca i 1 nedelju
Komentara: 3
Pregleda: 2282
Povezane teme

prvi maj

trimbi

rekreacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.