Komentara: 3
Pregleda: 3537

Održana 56. sednica Gradskog veća

12.12.2014. u 09:57h
Izvor: Subotica.com
U Plavoj sali Gradske kuće juče je održana sednica Gradskog veća, 56. po redu, na kojoj su između ostalog donešena rešenja o raspisivanju javnih konkursa za preduzeća JP "Palić-Ludaš" i JKP "Dimničar", a u isto vreme predloženi su vršioci dužnosti istih. GV je dalo saglasnost za promenu cena grejanja koje ide preko JKP "Subotička toplana". Pred odbornicima narednog skupštinskog zasedanja naćiće se i program kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka
Održana 56. sednica Gradskog veća

Gradsko veće grada Subotice donelo je juče Odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora javnih preduzeća  JP "Palić-Ludaš" i JKP "Dimničar", kao i rešenje o imenovanju vršilaca dužnosti direktora ovih preduzeća, do imenovanja novih, a najduže na 6 meseci. Ovo je ponavljanje javnog konkursa pošto u prethodnom izboru nisu izabrani kandidati koji odgovaraju kriterijumima Komisije za imenovanja.

Za vršioce dužnosti predloženi su, za direktora JP "Palić-Ludaš" Ferenc Márton, doktor veterinarske medicine i Slobodan Prokić, dipl. ekonomista za direktora JKP "Dimničar".

Odluke o raspisivanju novih konkursa i rešenje o imenovanjima vršilaca dužnosti direktora pomenutih javnih preduzeća naćiće se na narednoj skupštini lokalnog parlamenta.

Na jučerašnjoj sednici data je saglasnost na Pravilnik o radu distributivnog sistema koji je doneo Nadzorni odbor JKP „Subotička toplana“ Subotica, na 14. sednici, održanoj dana 19. novembra (722-2/14). Pravilnik možete pročitati ovde.

Gradsko veće dalo je saglasnost i za promenu cena za isporučenu toplotnu energiju JKP "Subotička toplana". Po ovom rešenju I tarifna grupa  plaćaće 8,10 dinara po kilovatčasu (kWh), II grupa 10,12, dok će III grupa plaćati 9,71 din/kWh (cene su izražene sa PDV, 10%). Ova odluka će se naći na narednoj sednici Skupštine grada.

Rešenjem GV, koje treba da potvrdi gradska skupština, ustanovljene su promene u Upravnom odboru Doma zdravlja Subotica, po kojem se zbog odlaska u penziju dužnosti člana UO ove zdravstvene ustanove razrešava dr Dubravka Flego, a imenuje dr Milena Stanković Abadžić.

Na 56. sednici Gradskog veća donešen je program kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka, a kojim je između ostalog predviđeno smanjenje broja napuštenih pasa i mačaka, zatim smanjenje napada na građane, smanjenje troškova u slučaju odštetnih zahteva građana, kao i sprečavanje širenja i prenošenje zaraznih bolesti kao i bolesti koje su zajedničke ljudima i životinjama,

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3537
Povezane teme

sednica gradskog veća

direktori javnih preduzeća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.