Komentara: 11
Pregleda: 3290

Održana 62. sednica Gradskog veća

13.02.2015. u 17:46h
Izvor: Radio Subotica
Danas je održana 62. sednica Gradskog veća, sa koje će Skupštini grada biti upućeno više predloga odluka i rešenja.
Održana 62. sednica Gradskog veća

Gradsko veće usvojilo je predlog Odluke o oglašavanju ništavnom Odluke o ustupanju na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini insitucijama, crkvama i verskim zajednicama. Usvojen je predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2015. godinu, predlog Odluke o utvrđivanju doprinosa za uredjivanje građevinskog zemljišta, predlog Odluke o preuzimanju osnivačkih uloga za osnivanje i početak rada Pozorišta "Deže Kostolanji", kao i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na zaključivanje Sporazuma o upravljanju i korišćenju zgrade Sinagoge.

U 2015. godini Grad Subotica se opredeljuje da će sto odsto planiranih sredstava za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja plasirati u meru Javnih radova. Za javne radove iz budžeta grada predvidjeno je 17 miliona dinara. To su podaci iz Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za ovu godinu, koji će Gradsko veće uputiti Skupštini grada na razmatranje. Realizacijom Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2011. godinu otvoreno 56 novih radnih mesta, u 2012. godini 99 naših nezaposlenih sugrađana je pronašlo zaposlenje, u 2013. godini je zaposleno 127 sugrađana, a u 2014. godini 113 sugrađana. Lokalni akcioni plan zapošljavanja predstavlja osnovni instrument sprovođenja aktivne politike zapošljavanja na lokalnom nivou.

Gradsko veće usvojilo je danas odluku o poništenju odluke Skupštine opštine iz 2007–me kojom se crkvama dalo na besplatno korištenje 720 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Tim povodom gradonačelnik će imenovati komisiju za preuzimanje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koja će imati zadatak da po skidanju useva, a najkasnije do 30–og oktobra ove godine zapisnički preuzme zemljište od crkava. U obrazloženju za donošenje ove odluke navodi se konstatacija subotičkog odeljenja Republičkog javnog pravobranilaštva da je odluka Skupštine opštine od pre 8 godina protivzakonita, te da je zbog toga od Skupštine grada zatraženo da je poništi. Konačnu odluku o tome daće odbornici na sledećoj sednici Skupštine grada.

Gradsko veće uputiće Skupštini grada predlog Rešenja da se za direktora Javnog preduzeća "Palić Ludaš" imenuje Ferenc Marton, doktor veterinarske medicine, na osnovu sprovedenog javnog konkursa i na period od četiri godine.

Što se tiče predloga o imenovanju direktora preduzeća "Dimničar", u predlogu Rešenja piše da se ne prihvata predlog akta o imenovanju Branislava Markovića, diplomiranog ekonomiste, koji je pripremio Sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj Gradske uprave, po sprovedenom javnom konkursu. Imenuje se Predrag Mastilović, diplomirani ekonomista, za direktora Javnog komunalnog preduzeća 'Dimničar', na period od četiri godine. Marković je bio prvi, a predloženi Mastilović drugi na Listi za imenovanje. Sa Gradskog veća Skupštini grada biće upućen predlog da se za direktorku Dečijeg pozorišta, na četiri godine, imenuje diplomirana glumica i aktuelna direktorka Marta Aroksalaši Stamenković.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 3290
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.