Komentara: 4
Pregleda: 4106

Održana edukacija đaka o bezbednosti

22.11.2016. u 14:23h > 18:30
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Fondacije „Tijana Jurić“ i ambasade Australije, u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ održana je prva u nizu dogovorenih edukacija dece o bezbednosti.
Održana edukacija đaka o bezbednosti

Osnovce je posetila ambasadorka Australije, Džulija Fini koja je u pratnji višeg oficira za vezu Federalne policije Australije, Alison Bak predstavila program o bezbednosti dece, koji u ovoj zemlji funkcioniše od 1975. godine dajući odlične rezultate na polju prevencije svih oblika nasilja i trgovine ljudima. Program je potpuno prilagođen dečjem uzrastu, a maskota programa je koala u policijskoj uniformi.

- Sa mnom je koleginica iz Federalne policije koja ima dugu tradiciju poboljšanja bezbednosti dece i danas imamo sjajnu priliku da prezentujemo materijal o koali Keniju, koji je po prvi put preveden na srpski jezik. Nadamo se da će ova naša mala uloga doprineti mnogo u poboljšanju bezbednosti i bezbedne sredine za decu - kaže ambasadorka Australije.

Osnivač Fondacije „Tijana Jurić“, Igor Jurić je izarazio zadovoljstvo zbog podrške ambasade Australije u borbi protiv nasilja nad decom.

- Velika čast i zadovoljstvo mi je što smo dobili priliku da sarađujemo sa jednom ovakvom državom kao što je Australija. Svaki put ističem da je gospođa Fini veliki prijatelj naše zemlje. Slučajno smo se sreli na jednom prijemu, gde sam joj se obratio za pomoć i saradnju, što je ona prihvatila bez mnogo razmišljanja - kaže Jurić.

Održana edukacija đaka o bezbednosti

foto: Fondacija "Tijana Jurić"

Ovo je samo prvo u nizu dogovorenih predavanja za decu školskog uzrasta u našoj zemlji, a simbolično je održano školi koju je pohađala tragično nastradala Tijana Jurić.

- U proteklom periodu imali niz aktivnosti koje su vezane za ovu tematiku, gde smo s jedne strane vršili obuku zaposlenih, a s druge smo organizovali mnoga predavanja, radionice i predstave za učenike i njihove roditelje. Zahvaljujući tim aktivnostima možemo da kažemo da su naši nastavnici i stručni saradnici spremni da prepoznaju oblike nasilja, adekvatno reaguju na ista i u mogućnosti su da prate naše učenike, pa tako i da uoče prve indikatore koje mogu da ukažu na oblike zlostavljanja, nasilja ili trgovine ljudima, naročito decom- kaže direktor OŠ „Ivan Goran Kovačić“, Nenad Mirkov.

Nakon završetka ovog ciklusa edukacije, Fondacija „Tijana Jurić“ planira nastavak saradnje sa Ambasadom Australije u projektu vezanom za potragu nestale dece i osoba u našoj zemlji.

Deca iz okoline Subotice u poseti Žandarmeriji

Fondacija "Tijana Jurić" organizovala je juče prvi u nizu susreta dece i Žandarmerije. Pedesetak dece osnovnih škola iz Mišićeva, Žednika i Đurđinu provelo je dan sa pripadnicima Žandarmerije u Novom Sadu, koji su im ukazali na potencijalne opasnosti, prikazali opremu i načine na koje reaguju u pogoršanim bezbednosnim situacijama. Kako se navodi u saopštenju, Fondacija će ovakve susrete organizovati više puta godišnje.

Održana edukacija đaka o bezbednosti

foto: Fondacija "Tijana Jurić"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4106
Povezane teme

bezbednost učenika

bezbednost dece

igor jurić

fondacija tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.