Komentara: 1
Pregleda: 1017
Foto

Održana izložba „Tesla - čovek koji je oblikovao budućnost“ u Vestibilu Gradske kuće

15.09.2022. u 13:21h
Izvor: Subotica.com
Održana izložba „Tesla - čovek koji je oblikovao budućnost“ u Vestibilu Gradske kuće

Kako je izgledao životni put našeg najvećeg naučnika Nikole Tesle na specifičan način, akvarelima u formi stripa, predstavio je Italijan Danijele Meuči, autor knjige i izložbe „Tesla - čovek koji je oblikovao budućnost“.

-Priznajem, mi u Italiji nismo mnogo znali o Nikoli Tesli. Kada sam počeo da čitam o njegovom životu on mi je delovao kao Supermen. Što sam ga više izučavao, uveravao sam se da on to i jeste – superheroj, ali ne zbog nekih super moći već zato što je izašao iz svoje zone komfora i bio spreman da ide mnogo dalje od svog vremena – rekao je autor Danijele Meuči,  prilikom otvaranja izložbe. – Knjiga i izložba su nastajale tri godine i zasnivaju se na intervjuu koji je dao za Liberty Magazine 1935. godine, tako da je sve predstavljeno onako kako je Tesla doživeo i kako je ispričao. Reč je o biografskom romanu, koji je rađen akvarel tehnikom, i koji se obraća svim čitaocima koji žele da saznaju više o životu svetskog pronalazača.

Održana izložba „Tesla - čovek koji je oblikovao budućnost“ u Vestibilu Gradske kućeOdržana izložba „Tesla - čovek koji je oblikovao budućnost“ u Vestibilu Gradske kuće

lzložba je deo “Velikog godišnjeg koncerta” koji tradicionalno organizuje Italijanski kulturni centar “Piazza Italia” Subotica u saradnji sa gradom Suboticom i Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu.

Izvor: Subotica.com
Izložba akvarela Danijelea Meučija - "Tesla - čovek koji je ​oblikovao​ budućnost" Izložba akvarela Danijelea Meučija - "Tesla - čovek koji je ​oblikovao​ budućnost" Izložba akvarela Danijelea Meučija - "Tesla - čovek koji je ​oblikovao​ budućnost" Izložba akvarela Danijelea Meučija - "Tesla - čovek koji je ​oblikovao​ budućnost" Izložba akvarela Danijelea Meučija - "Tesla - čovek koji je ​oblikovao​ budućnost" Izložba akvarela Danijelea Meučija - "Tesla - čovek koji je ​oblikovao​ budućnost" Izložba akvarela Danijelea Meučija - "Tesla - čovek koji je ​oblikovao​ budućnost" Izložba akvarela Danijelea Meučija - "Tesla - čovek koji je ​oblikovao​ budućnost"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1017
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.