Komentara: 1
Pregleda: 1667

Održana Partnerska skupština o SLOR-u

14.12.2012. u 17:47h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici je održana Druga partnerska skupština sa ciljem da se razmene stavovi i iskustva o nacrtu Strategije lokalnog održivog razvoja grada Subotice za period od 2013. do 2022. godine.
Održana Partnerska skupština o SLOR-u

Za sve četiri oblasti pokrivene Strategijom - ekonomski razvoj, društveni razvoj, zaštita životne sredine i razvoj efikasne uprave, definisano je preko 300 pojedinačnih projekata sa različitim stepenom prioriteta realizacije.

Predlog Strategije do 17.decembra će biti na javnom uvidu. Strategija nije ni savršena, ni konačna, ona je živ dokument. Strategija lokalnog održivog razvoja započeta je u junu prošle godine, kada je doneta odluka da se Strategija izradi, a nakon toga stručne službe i radni timovi pristupili su izradi Strategije.

Radne grupe koje su radile došle su do zajedničke vizije na koji način Subotica treba da se razvija. Na osnovu te vizije određeni su prioriteti, postavljeni strateški ciljevi koji su razbijeni na specifične ciljeve kako bi se došlo do nivoa projektnih ideja.

Spisak projektnih ideja u okviru Strategije od ključnog je značaja ne samo za pravovremeno planiranje gradskog budžeta nego i zbog toga što je njihovo finansiranje često uslovljeno postojanjem strateškog, planskog dokumenta.

Grad Subotica je u prethodnom periodu razvio relativno uspešnu praksu projektnog načina rada kao oblika finansiranja različitih vrsta projekata, a u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji ovaj tip delatnosti će sve više dobijati na značaju.Dokument će uskoro da se nađe pred članove Gradskog veća, a potom i pred odbornicima lokalnog parlamenta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1667
Povezane teme

strategija održivog razvoja subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.