Komentara: 5
Pregleda: 3126

Održana promocija udomljavanja napuštenih pasa - prikazane "njuškice" iz Prihvatilišta

27.06.2022. u 13:03h
Izvor: Subotica.com
U ograđenom parku za pse na Prozivci, u subotu je održana promocija udomljavanja pasa iz Prihvatilišta, a zainteresovani građani imali su priliku da udome životinju na licu mesta.
Održana promocija udomljavanja napuštenih pasa - prikazane "njuškice" iz Prihvatilišta

Desetak njuškica iz Prihvatilišta za napuštene pse i mačke u subotu je prikazano u okviru promocije udomljavanja životinja. Iako je nevreme značajno skratilo vreme predviđeno za promociju, nekoliko porodica uspelo je da, u pauzama padavina, poseti park na Prozivci i upozna se sa lepotanima iz Prihvatilišta. Naša sugrađanka, Etela Remeš u narednim danima udomiće životinju i pružiti joj siguran dom i preko potrebnu ljubav.

- Došla sam sa unukom, jer želim da udomim jednog psa. Dobili smo flajere pa ćemo u narednim danima izabrati životinju i otići u Prihvatilište po nju. Problem je da se odlučimo kog psa ćemo udomiti, jer su svi izuzetno lepi i dobroćudni. Savetujem svim ljudima da odu do Prihvatilišta i pogledaju ove dušice, sigurno će se zaljubiti u neku. Ne treba njima mnogo, samo ljubavi im dajte i oni će vam višestruko uzvratiti. Obožavam pse, tu ljubav sam prenela i na unuka i zbog toga sam ja jedna srećna baka - ponosno ističe naša sugrađanka.  

Održana promocija udomljavanja napuštenih pasa - prikazane "njuškice" iz Prihvatilišta

Uz Etelu, još dve porodice su najavile posetu Prihvatilištu. Udomljavanje pasa je potpuno besplatno, a sve životinje su vakcinisane, sterilisane i socijalizovane.

- Udomitelj treba da obezbedi kućicu, hranu i vodu za životinju. Takođe, u slučaju potrebe i veterinarsku negu, kao i godišnju revakcinaciju. Svakako, potrebno je izdvojiti vreme za igru sa psom, kao i šetnju - objašnjava Aleksandra Bukvić iz Prihvatilišta za napuštene pse i mačke. 

U Prihvatilištu trenutno boravi 280 duša, svi kapaciteti su popunjeni, a kako se koja životinja udomi na njeno mesto dolazi druga.

Održana promocija udomljavanja napuštenih pasa - prikazane "njuškice" iz Prihvatilišta

- Ako udomite samo jednog psa, niste spasili samo njega, već i onog koji će doći na njegovo mesto. Godišnje imamo oko 80 udomljenja, to nije malo, ali je malo s obzirom na broj pasa na ulici. Pas koji je prošao ulicu i brojne nedaće, poput gladi, hladnoće i ekstremnih vrućina ume da uzvrati ljubav mnogo više nego pas koji je od rođenja mažen i pažen - navodi sagovornica. 

Svi zainteresovani sugrađani mogu da udome i životinje sa ulice, odnosno one pse koji su u programu "uhvati, steriliši, pusti".

Kada udome psa sa ulice, građani samo treba da nam se jave kako bismo očitali čip i znali o kom psu je reč, te završili proceduru - završava Bukvić.

Iz Prihvatilišta za pse i mačke najavljuju da će se ovakve akcije održavati i u narednim mesecima, a svi zainteresovani građani mogu ih posetiti na adredi 9. nova 249.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 3126
Povezane teme

psi na ulicama

napušteni psi

prihvatilište za pse

aleksandra bukvić

prihvatilište za napuštene pse i mačke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.