Komentara: 0
Pregleda: 1416

Održana scenografska radionica za decu starijih razreda osnovne škole

14.04.2013. u 12:40h
Izvor: RTV Yueco
U okviru Međunarodnog evropskog projekta „Nomadi lepote” i jubilarnog dvadesetog Međunarodni festival pozorišta za decu na Otvorenom univerzitetu je održana scenografska radionica na kojoj su učestvovala deca starijih razreda osnovne škole.
Održana scenografska radionica za decu starijih razreda osnovne škole

U projektu „Nomadi lepote“, koji sufinansira Evropska komisija kroz program “Kultura 2007-2013”, Međunarodni festival pozorišta za decu, odnosno Otvoreni univerzitet Subotica, učestvuje kao jedan od partnera, dok je nosilac projekta Novo kazalište iz Zagreba.

Deset polaznika, dece starijeg osnovnoškolskog uzrasta, sa osnovama scenografskog zanata upoznali su se ovom prilikom uz pomoć istaknute scenografkinja iz Hrvatske Ljerka Hribar. Sva deca koju su učestvovala na radionici prvi put su se susrela sa scnografskim radom.

Deca su dobila uvid u to kako razmišlja pozorišni scenograf na putu od teksta do idejnog rešenja, a radionica je ispratila proces do izrade same makete. Predlog za rad bila je priča “Slavuj”.

Međunarodni festival pozorišta za decu ove godine održaće se od 19. do 25. maja, a u fokusu ovogodišnjeg Međunarodnog festival biće srpsko lutkarstvo i pozorišno stvaralaštvo za decu. U okviru zvanične selekcije biće prikazana 21 predstava za decu uzrasta do osamnaest godina.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1416
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.