Komentara: 0
Pregleda: 547

Održana šetnja „Tanjinom stazom hrabrosti“

21.10.2024. u 10:29h
Izvor: Subotica.com
Oko tridesetak naših sugrađanki svih generacija prošetalo je „Tanjinom stazom hrabrosti“ kako bi skrenule pažnju na značaj prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke.
Održana šetnja „Tanjinom stazom hrabrosti“

Šetnja koju peti put organizuje udruženje „Jedna uz drugu“, koje okuplja žene koje se bore ili su se izborile sa karcinomom dojke, posvećena je našoj dragoj Tanji Antić, osnivaču udruženja i velikom borcu sa ovom opakom bolešću.

- Na ovaj način želimo da damo podršku svima koji se bore sa kancerom, a pogotovo ženama sa karcinomom dojke. Drugi put prolazimo „Tanjinom stazom hrabrosti“, da odamo počast ženi za sav trud i energiji koju je uložila da ovo udruženje zaživi. Hvala Tanji, Moniki, Marijani, Jasmini, Branki, Jeleni i još 1700 žena u Srbiji koje su došle do kraja svog puta, ali su sa nama zauvek. Ostavile su nam u nasleđe uzor hrabrosti i istrajnosti da radimo i pomažemo – poručila je Milica Pečerić, predsednica udruženja „Jedna uz drugu“. – Statistika nije ohrabrujuća i zato još više radimo da na ukazivanju značaja prevencije. Moramo osvestiti da je rano otkrivanje i dijagnoza važna za dobru prognozu.

Održana šetnja „Tanjinom stazom hrabrosti“

Lokalna samouprava je uvek bila i biće partner udruženju „Jedna uz drugu“.

- Veliko hvala svima koji su se okupili na ovoj šetnji. Subotica je velika jer ima ljude velikog srca, koji ne zaboravljaju i pamte šta su uradile članice „Jedna uz drugu“.  Tanja je bila jedna od nas, nije dala bolesti da je sputa, borila se ali je ipak bolest bila jača. Ipak iza nje je ostalo ono što čini sve nas i ovaj grad – naglasila je Đenđi Seleši, član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja. – Lokalna samouprava je prepoznala i podržala aktivnosti udurženja i tako će biti i ubuduće. Ali moram i da zamolim sve da uzmu zdravlje u svoje ruke i urade preventivne preglede.

Održana šetnja „Tanjinom stazom hrabrosti“

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 časova i 58 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 547
Povezane teme

karcinom

đenđi seleši

udruženje jedna uz drugu

milica pećerić

memorijalna šetnja tanjinom stazom hrabrosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.