Komentara: 1
Pregleda: 7777

Održana tradicionalna sedma "Pivčijada"

02.07.2017. u 23:08h
Izvor: Subotica.com
Po tradiciji, prva nedelja jula rezervisana je za takmičenje u kuvanju kotlića koje organizuje MZ Centar III uz pomoć mesne organizacije penzionera i invalida rada.
Održana tradicionalna sedma "Pivčijada"

Ni kišovito jutro koje je pretilo da upropasti veliko angažovanje aktivista MZ Centar III, nije omelo organizatore da po sedmi put organizuju ovu manifestaciju. Većina pozvanih učesnika se uprkos vremenu odazvala pozivu, dok su građani u velikom broju posetili ovaj skup i probali vrsni "pivčiji paprikaš" napravljen od strane vrsne kuvarice i aktivistkinje mesne zajednice Centar III, Zore Mamužić.

Iako manifestacija ne daje preterani akcenat na takmičarski deo već na druženje i saradnju između ekipa, tročlani žiri je izabrao najbolje od najboljih. Prvo mesto na takmičenju osvojila je ekipa iz "Bunjevački divan klub" iz Bačalmaša (Mađarska), druga je bila ekipa domaćina iz MZ Centar III, dok je treće mesto osvojio kotlić koji je kuvao Dejan Poljaković iz ekipe "Zeleni Subotice".

Održana tradicionalna sedma "Pivčijada"

Organizatori zahvaljuju svim građanima, aktivistima i svima onima koji su pomogli da se ova tradicija koja traje sedam godina i dalje uspešno nastavi i da se i narednih godina okupljaju ljubitelji ukusnih proizvoda spremljenih u prelepom ambijentu pod svodovima drveća iza parka na Puškinovom trgu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 7777
Povezane teme

pivčijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.