Komentara: 0
Pregleda: 2294

Održano Gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći

25.04.2023. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Srednja medicinska škola protekle subote bila je domaćin gradskog takmičenja u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda, koje tradicionalno organizuje Crveni krst Subotice.
Održano Gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći
Foto: Crveni krst Subotica

U pružanju prve pomoći najuspešnija je bila kombinovana ekipa koju su činili đaci Gimnazije "Svetozar Marković" i Srednje medicinske škole, dok je u kategoriji podmlatka pobedu odnela ekipa iz OŠ "Matija Gubec". Učenici Srednje medicinske škole zauzeli su 1. mesto u delu takmičenja koji se odnosi na realistički prikaz povreda, oboljenja i stanja.

- Subotički Crveni krst je prepoznat po aktivnostima iz prve pomoći. Tri puta smo bili državni prvaci i tri puta smo imali čast da predstavljamo našu zemlju na evropskim takmičenjima. Naša gradska organizacija je i u Crvenom krstu Srbije sinonim za prvu pomoć - ponosno ističe dr Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta u Subotici .

Održano Gradsko takmičenje u pružanju prve pomoćiSvojim prisustvom i učešćem manifestaciju su uveličali predstavnici Crvenog krsta iz Kragujevca, Zrenjanina, Novog Sada i Bačke Topole, kao i gosti iz Crne Gore.

Sa predstavnicima Crvenog krsta iz Tivta u petak smo potpisali Memorandum o saradnji, tako da smo sada bratske organizacije, a sa Barom negujemo uspešnu saradnju dugi niz godina - kazao je dr Trajković.

Održano Gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći

Gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći održano je u Srednjoj medicinskoj školi čiji đaci čine najveći broj volontera u Crvenom krstu.

- Postoji prirodna povezanost između naše škole i Crvenog krsta, a povezuje nas jedna reč - humanost. Tako da smo mi uvek tu da podržimo, ispratimo, i učestvujemo u aktivnostima ove organizacije - objašnjava Natalija Trbović Toljagić, direktorka Srednje medicinske škole.

Održano Gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći

Podršku Crvenom krstu pruža i lokalna samouprava.

- Ovo takmičenje je odlična prilika da deca pokažu šta znaju, ali i da se upoznaju i druže. Prva pomoć podrazumeva spasavanje života, a ono što je značajnije od osvojenih medalja i pehara jeste to što je kod svih učesnika razvijena emaptija. Prva pomoć je odraz humanosti, osećaja za druge ljude i to je ono čemu deca treba da teže - poručila je Jasmina Stevanović, sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti.  

Održano Gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći

Najuspešnije ekipe predstavljaće naš grad na Pokrajinskoj smotri, a ukoliko izbore plasman učestvovaće i na Republičkom takmičenju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2294
Povezane teme

prva pomoć

srednja medicinska škola

crveni krst subotica

takmičenje iz pružanja prve pomoći

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.