Komentara: 0
Pregleda: 1572

Održano takmičenje u programiranju Lego robota

31.05.2022. u 13:09h
Izvor: Subotica.com
Nacionalno takmičenje u programiranju Lego robota okupilo je više od 100 đaka iz pretežno vojvođanskih škola. Najbolje ekipe plasirale su se na svetsko prvenstvo koje će biti održano na jesen u Nemačkoj.
Održano takmičenje u programiranju Lego robota

Na takmičenju, koje je održano juče u Hali sportova, učestvovalo je više od 40 ekipa sačinjenih od 2 ili 3 učenika. Deca su se takmičila u četiri uzrasne kategorije. 

- Prva kategorija je namenjena najmlađim takmičarima do 10 godina, a najstariji takmičari raspoređeni su u kategoriju seniora, odnosno do 19 godina. Top tema ove godine je "roboti oko nas", odnosno takmičari su predstavili robote koji pomažu u kućnim poslovima, medicini ili u akcijama spasavanja. Najuspešnije ekipe plasirale su se na svetsko prvenstvo koje će biti održano u novembru u Dortmundu - objašnjava Žolt Namestovski, koordinator WRO takmičenja za Srbiju.

Održano takmičenje u programiranju Lego robota

Održano takmičenje u programiranju Lego robota

Iako najveći broj ekipa čine đaci iz vojvođanskih škola, po prvi put ove godine na takmičenju su učestvovale četiri ekipe iz Jagodine. Najmlađi takmičari iz ovog grada predstavili su robota koji služi u akciji spasavanja, odnosno pomaže da se teren raščisti od zmija. Takođe, najmlađi Jagodinci, Tamara i Aleksej, predstavili su robota za vakcinisanje.

- Naš robot je koristan u situacijama kada su bolnice prebukirane i nema slobodnog osoblja. Robot, uz pomoć senzora, sam aplikuje vakcinu u ruku pacijenta - objašnjava Tamara Timotijević, učenica OŠ "Crnjanski" iz Jagodine. 

Održano takmičenje u programiranju Lego robotaOdržano takmičenje u programiranju Lego robota

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1572
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.