Komentara: 8
Pregleda: 7433

Ogrevno drvo umesto baštenske garniture

09.04.2013. u 18:05h
Izvor: Vojvođanska Svaštara
Iako je mesec april i kalendarski pravo vreme za kupovinu baštenskih garnitura (koje se uveliko reklamiraju u raznim katalozima koje pronalazite u poštanskom sandučetu), mnogi Subotičani upravo ovih dana/nedelja bave se kupovinom nove ture ogreva, ali ne za sledeću, već za – ovu zimu!
Ogrevno drvo umesto baštenske garniture

Niske temperature, neumorna kiša i sneg od kog još uvek strahujemo, naterale su mnoge da dopune ispražnjene zalihe drva i uglja, pa se na ulicama, ispred kuća, gotovo svakodnevno mogu videti kamioni koji istovaruju ogrev.

I dok se građanima „smračilo“, nekom je i svanulo. Drvare ovih dana beleže lep promet. Cena tvrdog ogrevnog drveta (bukva, bagrem, hrast i grab) kreće se oko 4.500 dinara, a mekog oko 2.500 dinara, sa pilanjem i prevozom. Banovićki ugalj se nudi po ceni od 13.500, sušeni 12.500, a lignit 7.500 dinara.

Računica je jasna – za jednu solidnu baštensku garnituru od kvalitetnog drveta može se kupiti oko pet kubika drva. Materijal je isti, ali u pitanju su nijanse. I dok traje ova zima u proleću, dileme nema jer garnitura (p)ostaje luksuz, a ne smrzavati se – još uvek je bilo i biće važnije.

Izvor: Vojvođanska Svaštara
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 7433
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.