Komentara: 25
Pregleda: 6254
Foto

OiSŠ "Žarko Zrenjanin" ponela naziv "Dr Svetomir Bojanin"

29.10.2021. u 15:26h
Izvor: Subotica.com
OiSŠ „Žarko Zrenjanin“ od početka ove školske godine nosi ime čuvenog psihijatra i psihoterapeuta dr Svetomira Bojanina.
OiSŠ "Žarko Zrenjanin" ponela naziv "Dr Svetomir Bojanin"

Školu u kojoj se od 1957. godine obrazuju deca sa smetnjama u razvoju danas je posetio gradonačelnik Stevan Bakić, koji je istakao značaj i ugled ove obrazovne ustanove za čije funkcionisanje  je iz budžeta grada ove godine predeljeno oko 18 miliona dinara.

- Impresioniran sam onim što sam video, opremljenošću kabineta, sale za zanimanje, logoped kabineta... Škola je osnovana  u trošnoj zgradi u Zagrebačkoj ulici, da bismo godinama ulagali i došli do ovakvog objekta.  Za sve te decenije postojanja škola je stekla regionalni ugled, svojim rezultatima i posvećenošću zaposlenih – istakao je gradonačelnik Bakić. - Grad Subotica daje veliku podršku školi. U prvoj fazi obnove toaleta izdvojili smo  400.000, milion dnara za kupovinu opreme i učila, za alpinistički montažer 900.000 dinara a poršle godine smo učestvovali u izradi projektno-tehničke dokumentacije za dvorište u vrednosti od 400.000 dinara i njegovo betoniranje 557.000 dinara.

OiSŠ "Žarko Zrenjanin" ponela naziv "Dr Svetomir Bojanin"

Po rečima direktorke ove obrazovne ustanove, škola je ponela ima čuvenog dečjeg psihijatra  od koga su svi učili kako se radi sa decom.

- Ideja je stara nekoliko godina. Žarko Zrenjanin je bio značajna ličnost iz NOB-a, i sa ponosom smo ga nosili i mi i mnoge druge ustanove. Ali ako znamo da ime određuje identitet, bez obzira da li je u pitanju ličnost ili ustanova,  onda dolazimo do toga da je škola postala drugačija, da je sama sebi ime promenila i postala ime onoga koji je sve nas učio da budemo defektolozi – objasnila je Dragana Vučković. – Nositi ime prof. dr Stetomir Bojanin je pre svega zadatak za mene.  Odgovornost je dati školi takvo ime, ali shvatila sam da smo spremni da to ime i opravdamo.

OiSŠ "Žarko Zrenjanin" ponela naziv "Dr Svetomir Bojanin"

Uprava i zaposleni u školi su i više nego ponosna što nosi ime jednog takvog čoveka.

- Kada osećanje ponosa postane stanje u nama, ono porađa energiju života koja nam je svima potrebna. Kada na naša vrata uđe neko dete, naš zadatak je da se vodimo rečima profesora Bojanina i profesorke Išpanović, koji su nas učili da dete moramo da razumemo i volimo baš onakvo kakvo jeste i da moramo da pratimo njegov prirodni i spontani razvoj – objašnjava direktorka. – Uslovi su tu, visoko edukovani kadar je tu, i to je ono što je meni reklo da je sada momenat da škola promeni ime.

Izvor: Subotica.com
Svečanost povodom promene naziva OISŠ "Žarko Zrenjanin" (u OISŠ "Dr Svetomir Bojanin") Svečanost povodom promene naziva OISŠ "Žarko Zrenjanin" (u OISŠ "Dr Svetomir Bojanin") Svečanost povodom promene naziva OISŠ "Žarko Zrenjanin" (u OISŠ "Dr Svetomir Bojanin") Svečanost povodom promene naziva OISŠ "Žarko Zrenjanin" (u OISŠ "Dr Svetomir Bojanin") Svečanost povodom promene naziva OISŠ "Žarko Zrenjanin" (u OISŠ "Dr Svetomir Bojanin") Svečanost povodom promene naziva OISŠ "Žarko Zrenjanin" (u OISŠ "Dr Svetomir Bojanin") Svečanost povodom promene naziva OISŠ "Žarko Zrenjanin" (u OISŠ "Dr Svetomir Bojanin") Svečanost povodom promene naziva OISŠ "Žarko Zrenjanin" (u OISŠ "Dr Svetomir Bojanin")
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 6254
Povezane teme

OiSS Žarko Zrenjanin

dragana vučković

oisš dr svetomir bojanin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.