Komentara: 3
Pregleda: 6149
Foto

Oko 1.200 đaka prvaka od sutra u školskim klupama

31.08.2017. u 18:33h
Izvor: Subotica.com
Za učenike osnovnih i srednjih škola sutra počinje nova školska godina. U školske klupe prvi put će sesti 1202 đaka, a nastavu u subotičkim školama pratiće i osmoro dece iz migrantske populacije.
Oko 1.200 đaka prvaka od sutra u školskim klupama

Letnji raspust većina škola  iskoristila je za uređenje školskih objekata, kako bi spremno dočekala povratak đaka u školske klupe. Među najvećim investicijama bili su radovi na fasadi Tehničke škole, koji su po planu završeni, dok će radovi u Osnovnoj školi „Sonja Marinković“ i na fasadi Hemijsko-tehnološke škole biti nastavljeni i tokom školske godine.

- Sve je spremno za početak školske godine. Škole su iskoristile letnji raspust za sitne popravke, krečenje i nabavku nove opreme. Uskoro će biti završena i obnova Osnovne škole „Sonja Marinković“, gde se izvode radovi na unutrašnjosti i spoljašnjosti zgrade, kao i u fiskulturnoj sali. Radove je finansirala  Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije - kaže Nataša Aleksić, članica Gradskog veća za obrazovanje.

Oko 1.200 đaka prvaka od sutra u školskim klupama

U 23 osnovne  i 11 srednjih škola na teritoriji grada, ove školske godine biće upisano oko 10 hiljada osnovaca i 5,5 hiljada srednjoškolaca. U odnosu na prošlu godinu, obrazovanje će započeti 20 đaka manje. Kako je Subotica jedan od gradova na migrantskoj ruti, školske obaveze imaće i deca migranti.

- Migranti će biti raspoređeni u četiri osnovne škole „Jovan Mikić“, „10. oktobar“, „Matko Vuković“ i „Sonja Marinković“. Deca migranti će pratiti nastavu na srpskom jeziku, to će biti radioničarski tip nastave. Komesarijat za izbeglice Republike Srbije je svakom detetu iz migrantske populacije obezbedio i pratioca, kako bi im omogući da lakše prate nastavu - kaže Aleksić.

I ove godine, đake će dočekati neke novine, posebno učenike petog razreda, koji će imati tri nova predmeta: fizičko i zdravstveno vaspitanje, tehniku i tehnologiju i informatika i računarstvo.

Izvor: Subotica.com
Prijem prvaka Prijem prvaka Prijem prvaka Prijem prvaka Prijem prvaka Prijem prvaka Prijem prvaka Prijem prvaka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 6149
Povezane teme

osnovna škola

subotica srednje škole

osnovne škole subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.