Komentara: 1
Pregleda: 4139

Oko 50 odsto starijih ima povišen krvni pritisak

19.08.2015. u 17:30h
Izvor: RTV Yueco
U MZ Aleksandrovo održana je akcija „Selu u pohode“.Građani ove MZ imali su priliku da bez čekanja i zdravstvene knjižice prekontrolišu nivio šećera u krvi, holesterol i krvni pritisak, dok su žene mogle da obave i pregled dojki. Akciju su zajednički organizovali Dom zdravlja, Zavod za javno zdravlje i Crveni krst.
Oko 50 odsto starijih ima povišen krvni pritisak

Kao i na prethodnim akcijama, najveće interesovanje za preventivni pregled su pokazali naši stariji sugrađani. Već otkriveni zdravstveni problemi, kao i mogućnost da bez čekanja i knjižice dođu na pregled glavni su razlog velikog odaziva na zdravstvene akcije u prostorijama MZ.

Oko 50 odsto građana u starijem životnom dobu ima problema sa visokim krvnim pritiskom, dok je procenat onih koje muči holesterol još veći. Procenat pacijenata sa visokim nivoom šećera u krvi je oko 8 odsto. Lekari kažu da je prevencija i zdrav stil života najbolji način da se izbegnu zdravstveni problemi u kasnijem životnom dobu.

Lekari Centra za promociju zdravlja ZZJZ i Preventivnog centra Doma zdravlja građanima su merili visinu, težinu, nivo šećera u krvi, holesterol i krvni pritisak. U cilju ranog otkrivanja tumora dojke, ženama je rađen i klinički pregled dojki. Akciju su zajednički organizovali Dom zdravlja, Zavod za javno zdravlje i Crveni krst.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4139
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.