Komentara: 1
Pregleda: 3956

Oko 90 poslodavaca iz Subotice uzelo učešće u programu "Moja prva plata"

27.11.2020. u 16:04h
Izvor: Subotica.com
Za učešće u programu "Moja prva plata" iz Subotice su se prijavila 92 poslodavca iz privatnog sektora, od kojih je većina uspešno pronašla zainteresovane kandidate za obavljanje stručne prakse u njihovim kompanijama i firmama. Potpisivanje trojnog ugovora, kao i početak angažovanja očekuju se najkasnije do 14. decembra.
Oko 90 poslodavaca iz Subotice uzelo učešće u programu "Moja prva plata"

Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je da je formirana Lista odobrenih poslodavaca iz privatnog sektora za realizaciju programa "Moja prva plata", dok će za poslodavce iz javnog sektora informacija o načinu i vremenu povezivanja sa kandidatima biti naknadno objavljena.

Za učešće u programu iz Subotice su se prijavila 92 poslodavca iz privatnog sektora, koji su pretežno tražili jednog do tri kandidata za obavljanje stručne prakse u njihovim firmama i kompanijama. Neke od pozicija na koje su zainteresovani kandidati mogli da konkurišu kod poslodavaca u našem gradu bile su arhitekta, programer, HR asistent, referent za marketing, menadžer za dentalni turizam, grafički dizajner, inženjer kvaliteta, veterinatski tehničar, industrijski inženjer, pravnik, knjigovođa, prevodilac, administrativni radnik, fotograf, trener, serviser, trgovac, kasir i mnoge druge.

Oko 90 poslodavaca iz Subotice uzelo učešće u programu "Moja prva plata"Većina poslodavaca iz Subotice je uspešno pronašla zainteresovane kandidate, a potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i kandidata očekuje se u periodu od 28. novembra do 14. decembra.

- Poslodavcima preporučujemo da stupe u kontakt sa kandidatom i preciziraju datum početka programa, a koji mora biti u periodu od 30. novembra do 14. decembra. Za potrebe realizacije programa svim kandidatima je obezbeđen namenski tekući račun kod banke "Poštanska štedionica ad", bez troškova održavanja računa, na koje će se isključivo vršiti uplata novčane naknade - saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3956
Povezane teme

zapošljavanje u Subotici

Nacionalna služba za zapošljavanje

subvencije za zapošljavanje

zapošljavanje

aktivne mere zapošljavanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.