Komentara: 2
Pregleda: 2124

Okončana 40. "Zlatna rukavica", Marko Pižurica najbolji domaći bokser

19.09.2022. u 12:34h
Izvor: Subotica.com
Subotica je protekle sedmice (14-18. septembar) bila domaćin jednog od najprestižnijih bokserskih turnira za omladinske kategorije - 40. "Vojvođanske zlatne rukavice".
Okončana 40. "Zlatna rukavica", Marko Pižurica najbolji domaći bokser
Foto: Ilustracija, arhiva

Jedan od najmasovnijih turnira za omladinsku kategoriju okupio je ove godine 189 učesnika iz 21 države, praktično sa svih kontinenata. Mladim bokserima je to bila odlična provera pred Svetsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Španiji.

U muškoj konkurenciji "Vojvođansku zlatnu rukavicu" osvojio je Ukrajinac Džamal Kulijev, a u ženskoj konkurenciji reprezentativka Srbije Sara Ćirković.

Okončana 40. "Zlatna rukavica", Marko Pižurica najbolji domaći bokserMarko Pižurica, član Bokserskog kluba „Spartak” i reprezentacije Srbije, uoči turnira je istakao da je dobro pripremljen, da se oseća odlično, uz zaključak da je turnir veoma jak. Kao aktuelni nosilac titule šampiona Pižurica se nadao zlatu, ali nažalost ovaj put morao je da se zadovolji bronzom, koja sija zlatnim sjajem. Marko je, u kategoriji kruzer (86 kilograma), u polufinalnom meču izgubio od izuzetno srčanog borca iz Kazahstana.

Okončana 40. "Zlatna rukavica", Marko Pižurica najbolji domaći bokser

Boks zapis / Marko Pižurica

FInalni dan u konurenciji boksera i bokserki održan je ipak u Hali sportova, usled nepovoljnih vremenskih prilika. Na veliko iznenađenje Srbija u muškim finalima nije imala nijednog takmičara, dok je kod dama Srbija imala dve predstavnice i jednu zlatnu medalju.

Za najbolju tehničarku proglašena je Ravina iz Indije, nagradu za najborbeniji par dobile su Muskan (Indija) i Suniva Hofštad (Norveška), dok je priznanje za najbolju domaću takmičarku pripalo Dragani Jovanović.

U muškoj konkurenciji najbolji tehničar je Kazahstanac Mursal Nurbek, po oceni sudija najviše borbe viđeno je u finalnom okršaju Indijaca Jadimanija Mandengbama i Usmana Ansarija, dok je priznanje kao strani borac dobio Baktijar Anarbaev iz Kazahstana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2124
Povezane teme

vojvođanska zlatna rukavica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.