Komentara: 13
Pregleda: 3530

Okončana prva faza uređenja Vikend naselja na Paliću

23.06.2023. u 11:57h
Izvor: Subotica.com
U okviru prve faze uređenja palićkog "Bejruta" uklonjeno je ukupno 13 nelegalnih i devastiranih objekata, očišćene su i uređene parcele na kojima su se objekti nalazili, čime su stvoreni uslovi za pristup mehanizacije koja je neophodna za nastavak radova na ovom projektu, saopšteno je iz preduzeća "Park Palić".
Okončana prva faza uređenja Vikend naselja na Paliću

Iz ovog preduzeća najavlju nastavak radova na uređenju Vikend naselja.

- Planirano je uređivanje zelenih površina, krčenje šiblja i orezivanje suvih stabala, a istovremeno će se raditi na rešavanju imovinsko-pravnih pitanja preostalih objekata koji su u ruševnom ili zapuštenom stanju, a čiji pravni status još nije rešen - objašnjavaju iz nadležnog preduzeća - Po podacima Katastra nepokretnosti, ali i redovnim obilaskom terena, ustanovljeno je da su preostali nelegalni i zapušteni objekti u vlasništvu privatnih lica, privatnih i državnih preduzeća, kao i preduzeća koja više ne postoje, ali imaju svoje pravne naslednike. Takođe, ustanovljeno je da postoje objekti u vlasništvu Republike Srbije, ali da su pravna lica koja su korisnici objekata započela proces legalizacije i zainteresovana su za njihovo renoviranje.

Okončana prva faza uređenja Vikend naselja na PalićuTokom naredne nedelje preduzeće "Park Palić" intenziviraće kontakt sa vlasnicima i pravnim naslednicima pomenutih objekata kako bi se, uz konsultacije, stručnu analizu i pružanje adekvatnih informacija, zajednički pronašlo rešenje za uređenje ili obnovu objekata, pružila pomoć u procesu legalizacije ili eventualno donelo rešenje o uklanjanu objekata.

Projekat koji podrazumeva uređenje Vikend naselja jedan je od najzahtevnijih u protekle dve decenije, a njegovom realizacijom turistička destinacija Palić dobiće još jedan uređen i atraktivan deo što je u interesu i vlasnika objekata i posetilaca. Nastavićemo sa realizacijom ovog projekta po fazama, potpuno transparentno, u skladu sa Planom detaljne regulacije, podacima iz Katastra nepokretnosti i Direkcije za imovinu, a u saradnji sa vlasnicima objekata i nadležnim institucijama - zaključuju iz preduzeća "Park Palić".

Okončana prva faza uređenja Vikend naselja na Paliću

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 3530
Povezane teme

Park Palić

vikend naselje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.