Komentara: 59
Pregleda: 7214

Okončani protesti poljoprivrednika, traktori se povlače sa blokada

20.05.2023. u 21:47h
Izvor: Subotica.com
Srbija je u petom danu protesta nezadovoljnih poljoprivrednika, a nakon današnjih razgovora u Vladi Srbije postignut je napredak koji je u dovoljnoj meri zadovoljio obe strane, tako da je odluka da se protesti završavaju. Traktori iz centra Subotice su se povukli oko 19 časova.
Okončani protesti poljoprivrednika, traktori se povlače sa blokada

Što se tiče Subotice, dok su trajali pregovori u zgradi  Vlade, kao vid pritiska u ećem delu dana za saobraćaj je traktorima bila blokirana Štrosmajerova ulica, Po završetku sastanka i obelodanjivanja postignutog dogovora, oko 19 časova paori subotičkog udruženja su se razišli. Kako saznajemo nema više blokada ni u Novom Žedniku.

Ranije popodne završeni su razgovori u Vladi Srbije, poljoprivrednici su dobili novu ponudu ali su svoju odluku odložili nakon konsultacija sa ostalim partnerima u štrajku. Nešto posle 19 časova saopštili su odgovor Vladi, nakon čega je počelo povlačenje sa blokada.

Kako se za sada zna, poljoprivrednici su dogovorili sa Vladom Srbije da se postojeće subvencije po hektaru obradive zemlje sa 9.000 dinara podignu na 18.000. Postojeće dažbine za odvodnjavanje biće smanjene za 50 odsto, dok će od 1. januara 2024. biti u potpunosti ukinute.

Takođe, dogovoreno je da se od 1. januara 2024. godine na dizel gorivo za poljoprivrednike za 100 litara po hektaru ne obračunavaju akcize i PDV.

Uskoro detaljnije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 59
Pregleda: 7214

Povezana vest

Povezane teme

protest poljoprivrednika traktorima

protest poljoprivrednika

protest

protestna vožnja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.