Komentara: 3
Pregleda: 3827

Oktobar je mesec knjige, biblioteka obezbedila razne pogodnosti

04.10.2018. u 18:35h
Izvor: Subotica.com
Gradska biblioteka tradicionalno obeležava Mesec knjige. Tim povodom, do kraja oktobra, učenici srednjih škola imaće mogućnost da postanu članovi biblioteke po ceni nižoj za 50 odsto.
Oktobar je mesec knjige, biblioteka obezbedila razne pogodnosti

Umesto 800 dinara, srednjoškolci koji se učlane tokom ovog meseca plaćaće 400 dinara. Članarina važi 12 meseci na svim odeljenjima i u svim ograncima Gradske biblioteke. Takođe, povodom Meseca knjige,  članovi koji kasne sa vraćanjem knjiga moći će da ih vrate bez  plaćanja nadoknade.

Ova ustanova kulture, 13. oktobra obeležava i 128 godina rada, te će povodom rođendana i svi ostali građani biti u prilici da se učlane po ceni od 400 dinara tokom naredne nedelje, od ponedeljka 8.  do petka 12. oktobra.

- Kao i svake godine, i ove smo povodom Meseca knjige pripremili dve akcije za naše sugrađane. Svake godine se tokom oktobra značajno poveća broj članova. Na pozajmnom odeljenju Gradske biblioteke trenutno ima oko 2.500, a u celoj biblioteci oko 6 hiljada članova - rekla je Jelena Cvetić, bibliotekarka u Gradskoj biblioteci i dodala da su među čitaocima najbrojniji oni srednjih godina.

Oktobar je mesec knjige, biblioteka obezbedila razne pogodnosti

Naši sugrađani najčeće čitaju “lakše štivo” te uglavnom biraju ljubavne romane, trilere, popularnu psihologiju, epsku fantastiku, kao i istorijske romane.

- Od pisaca, najpopularniji među našim čitaocima,  su Lusinda Rajli, Kristin Hana, Ju Nesbe, Jusi Adler Olsen i Agata Kristi, te se čitaju svi njihovi naslovi.  Od domaćih pisaca, već nekoliko godina, najviše čitaju romane Jelene Bačić Alimpić, Vesne Dedić i Vanje Bulića. Srednjoškolci najviše čitaju lektiru - dodaje Jelena Cvetić.

Oktobar je mesec knjige, biblioteka obezbedila razne pogodnosti

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3827
Povezane teme

gradska biblioteka

biblioteka subotica

gradska biblioteka subotica

mesec knjige

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.