Komentara: 8
Pregleda: 4062

Oliver Dulić: Javna nabavka za sajt je sprovedena u skladu sa zakonom

02.02.2011. u 16:28h
Izvor: RTV Yueco
Oliver Dulić: Javna nabavka za sajt je sprovedena u skladu sa zakonom

Ministar životne sredine i prostornog planiranja, Oliver Dulić, izjavio je za subotičku Yu eco televiziju da nije bilo zloupotreba u postupku javne nabavke za izradu sajta "Očistimo Srbiju" (www.ocistimosrbiju.rs) i da je  ista sprovedena u skladu sa zakonom. Dulić tvrdi da se protiv njega mesecima vodi medijska kampanja sa ciljem da se njegov rad omalovaži. Ministarstvo životne sredine je sa firmom Logik internet iz Niša za izradu veb portala akcije „Očistimo Srbiju“ sklopilo ugovor vredan 25.000 evra, tvrdi nevladina organizacija Koalicija za nadzor javnih finansija. Prema Ugovoru ministarstvo se obavezalo da za ovu uslugu isplati 2.561.013 dinara što je 25 puta veći iznos od cene izrade sajta.

U ugovoru koji su potpisali državni sekretar u pomenutom ministarstvu Bojan Đurić i direktor Logik interneta Nikola Savić naručilac posla, ministarstvo, obavezalo se da deset dana po zaključenju ugovora kao avans isplati trećinu ugovorene sume, odnosno 768.340 dinara, a ostatak u roku od deset dana po ispostavljenoj fakturi i kvalitetno izvršenoj usluzi. Subotičani smatraju da je sajt mogao da se izradi i za mnogo manje novca.

Prilikom svoje jučerašnje posete Subotici, ministar životne sredine i prostornog planiranja, Oliver Dulić na pitanje novinara da li je 25.000 evra za izradu sajta “Očistimo Srbiju” puno rekao da je to bila najpovoljnija ponuda. Dulić je istakao da on ne sprovodi javne nabavke i pozvao istažne organe, kao i javnost da sve provere. Smatra da je stalno puštanje neproverenih vesti u javnost delo onih koji žele da ospore njega kao ličnost dodajući da će on nastaviti da uvodi red u oblasti gradnje i životne sredine i da će posao realizovati do kraja.

Portal na adresi www.ocistimosrbiju.rs juče je obogaćen novim sadržajima. U njemu se nalaze dve baze podataka i to o svim deponijama u Srbiji i baza sa podacima javnih komunalnih preduzeća i privatnih firmi koje su dobile koncesije za upravljanje otpadom. Portal bi trebalo da bude interaktivan i da svaki građanim može da prijavi divlju deponiju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4062
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.