Komentara: 1
Pregleda: 2443
Foto

Opera "Travijata" Srpskog narodnog pozorišta na sceni "Jadran"

23.03.2022. u 13:57h
Izvor: Subotica.com
U subotu, 2. aprila, na sceni "Jadran" biće izvedena opera "Travijata" Srpskog narodnog pozorišta. Karte se mogu kupiti na blagajni pozorišta, a rezervacije je moguće izvršiti putem telefona 024/557436.
Opera "Travijata"  Srpskog narodnog pozorišta na sceni "Jadran"

Iz Srpskog narodnog pozorišta poručuju da ova opera Đuzepea Verdija nije slučajno odabrana za gostovanje u subotičkom Narodnom pozorištu.

- Upravo sa "Travijatom" je opera Srpskog narodnog pozorišta, 1947. godine, ponovo počela sa radom. U godini kada opera obeležava 75 godina od reosnivanja, želja nam je da izvođenjem "Travijate" pred subotičkom publikom simbolično ponovo pokrenemo opersku scenu u Narodnom pozorištu u Subotici - kaže upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.

Opera "Travijata"  Srpskog narodnog pozorišta na sceni "Jadran"Kako je na ovoj predstavi angažovano oko 100 ljudi, na sceni i oko nje, iz Srpskog narodnog pozorišta navode da je ona prilagođena i adaptirana za izvođenje na sceni "Jadran".

- Tokom pandemije smo mnoge predstave prilagodili, odnosno maksimalno smanjili broj izvođača i ljudi oko scene. Tako da ćemo u ovom izvođenju "Travijate" prikazati najznačajnije segmente predstave u nešto smanjenoj formi. Podrudićemo se da Subotičanima verodostojno prikažemo predstavu.

Opera "Travijata"  Srpskog narodnog pozorišta na sceni "Jadran"Ovo gostovanje je plod saradnje koja je dugo pripremana i planirana.

- Gostovanju je prethodilo potpisivanje sporazuma o saradnji između dve ustanove kulture, odnosno između novosadskog Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta u Subotici - podsetio je Igor Lerić, pomoćnik direktora Narodnog pozorišta.

Izvor: Subotica.com
Najava opere "Travijata" Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada Najava opere "Travijata" Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada Najava opere "Travijata" Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada Najava opere "Travijata" Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada Najava opere "Travijata" Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada Najava opere "Travijata" Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada Najava opere "Travijata" Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada Najava opere "Travijata" Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2443
Povezane teme

Narodno pozorište

opera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.