Komentara: 0
Pregleda: 3542

Opljačkani maturanti nastavili put

25.09.2010. u 13:24h
Izvor: Portal "B92"
<p>Maturanti subotičke Ekonomske &scaron;kole, koji su juče opljačkani u Rimu osećaju se dobro i nastavili su svoje putovanje po Italiji. Srpski konzulat bi trebalo da im u toku dana obezbedi nove putne isprave, kako bi oni kasnije nastavili put ka Subotici.</p>
Opljačkani maturanti nastavili put

Od dva autobusa koji su korišćeni za prevoz učenika, jedan je ukraden, dok je drugi obijen. Učenici su ostali bez ličnog prtljaga i pasoša.

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome ko je ukrao autobus koji se nalazio na velikom parkingu na ulazu u Rim, gde su učenici pravili pauzu.

Za učenike čiji je autobus ukraden obezbeđen je lokalni prevoz kako bi stigli do Firence kako je i planirano.

"Učenici su stigli tamo do prenoćišta, večerali. Konzulat radi na izradi novih dokumenata, to bi danas trebalo da bude gotovo. Novi autobus iz Subotice bi trebalo da stigne u Firencu. Noćas je krenuo i trebalo bi da stigne i da nastavimo put ka Subotici kako je planirano po programu", kaže direktor škole Igor Bem.

Na studijski boravak u Italiju otišlo je 20. septembra 88 učenika iz Subotice, koji su po utvrđenom programu obišli Padovu i Rim, a bilo je predviđeno da na povratku kući, sutra posete Firencu, ispričao je Bem.

Posle incidenta, ambasada Srbije u Rimu pobrinula se da učenici dobiju dokumenta po ubrzanoj proceduri, rekao je on, a prevoznik "Subotica trans" sinoć je uputila novi autobus po učenike.

 

Izvor: Portal "B92"
Postavljeno pre 14 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 3542
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.