Komentara: 5
Pregleda: 3953

Oprez u saobraćaju, žetva u toku!

06.07.2012. u 18:00h
Izvor: RTV Yueco
U vreme radova na njivama povećan je rizik od saobraćajnih nezgoda na putevima gde su učesnici radne mašine i traktori sa jedne, i ostali učesnici u saobraćaju, sa druge strane.
Oprez u saobraćaju, žetva u toku!

Iz tog razloga, veoma je bitno da se poljoprivrednici pridržavaju svih pravila propisanih novim zakonom o saobraćaju, ali je bitno i da ostali učesnici u saobraćaju dodatno obrate pažnju na mašine kojima se obavlja posao. Saobraćajna policija vrši pojačanu kontrolu tokokom sezone na putevima koji prolaze pored obradivih površina, dok u Asocijaciji poljoprivrednika apeluju na sve vozače da poštuju saobraćajne propise.

Za vreme žetvenih radova, ukoliko izađete van grada, često možete da naiđete na radne mašine velikog gabarita, kao što su kombajni i kamioni koji prevoze pšenicu.

U Asocijaciji poljoprivrednika ističu da je za vreme radova veoma bitno da svi učesnici u saobraćaju dodatno obrate pažnju, kako do neželjenih situacija ne bi dolazilo.

Novi zakon o saobraćaju u mnogome je regulisao bezbednost, koja se odnosi i na radne mašine, traktore i motokultivatore. Tokom večeri, ili smanjene vidljivosti, traktori i radne mašine moraju biti obeleženi žutim rotacionim svetlom, vozači istih ne smeju da konzumiraju alkohol, i moraju biti stručno osposobljeni za upravljenje određenom mašinom. Ovu su samo neka od propisanih pravila kojih se vozači moraju pridržavati.

Posebna pažnja na traktore i radne mašine obraća se tokom prolećnih i jesenjih radova, kada se iznosi blato na puteve čime ugrožavaju sve ostale učesnike u saobraćaju. Isto tako bitno je napomeuti da zbog svega navedenog ostali vozači motornih vozila moraju svoju vožnju da prilagode uslovima na putu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 5
Pregleda: 3953
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.