Komentara: 0
Pregleda: 1782

Opštinska smotra recitatora

19.02.2010. u 12:41h
Izvor: RTV Yueco
Opštinska smotra recitatora

U čitaonici Gradske biblioteke održana je opštinska smotra recitatora. Na smotri, koja se u našem gradu održala 41. put, učestvovale su osnovne i srednje škole, kulturno umetnička društva i kulturni centri. Organizatori su bili Kulturno prosvetna zajednica i Gradska biblioteka.

Najmlađi takmičari, učenici od I do IV razreda otvorili su smotru recitujući stihove poznatih pesnika na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku.

Tradicionalna smotra recitatora pod nazivom «Pesniče naroda mog», svake godine se organizuje na nivou Republike Srbije. Na opštinskom takmičenju ove godine, učešće je uzelo 80 đaka. U žiriju su bile glumice Narodnog pozorišta Sanja Moravčić i Hermina Erdelji kao i glumac Branislav Trifković iz Dečijeg pozorišta.

Viši rang takmičenja, odnosno Zonska smotra biće održana u subotu, 6. marta sa početkom u 10 časova u Gradskoj biblioteci.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1782
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.