Komentara: 1
Pregleda: 1968

OŠ "Ivan Goran Kovačić" obeležava Dečju nedelju brojnim aktivnostima

05.10.2021. u 11:14h
Izvor: Subotica.com
Ovogodišnja Dečja nedelja obeležava se od 4. do 8. oktobra, a u OŠ "Ivan Goran Kovačić" biće propraćena brojnim aktivnostima.
OŠ "Ivan Goran Kovačić" obeležava Dečju nedelju brojnim aktivnostima

Uz nastavu, učenici prvog ciklusa će svakog dana imati različite aktivnosti. Imaće priliku da gledaju crtane filmove, u ponedeljak su pravili "šiz friz" i učestvovali u kreativnoj radionici, dok će se danas organizovati kviz i radionica na temu jeseni. Po planu aktivnosti, u sredu će učestvovati u sportskom danu, a u četvrtak ih očekuje tematski jesenji maskenbal i "Zanimljiva matematika". 

Učenici drugog ciklusa bili su veoma aktivni u Učeničkom parlamentu i na svojim sastancima su davali predloge za aktivnosti tokom Dečje nedelje. Svaki predstavnik razreda u Učeničkom parlamentu imao je priliku da sa svojim odeljenjem razgovara o idejama za obeležavanje Dečje nedelje, čiji početak će obeležiti deljenjem bombona svim učenicima.

Tokom cele sedmice na velikim odmorima će se slušati muzika i učenici će učestvovati u popularnoj "zameni katedre", te će se oprobati u ulozi nastavnika. U ponedeljak je održan kviz za učenike petog i šestog razreda, a danas će biti održano predavanje iz zdravstvenog vaspitanja za učenike osmog razreda i organizovan odlazak na vidikovac Gradske kuće. 

Sreda je rezervisana za sportski dan za celu školu. Na terenu u Prvomajskoj ulici biće organizovan turnir u fudbalu, a učenici će se takmičiti i u odbojci i košarci, dok će se u fiskulturnoj sali održati turnir u stonom tenisu. U sportskom danu učestvovaće učenici prvog i drugog ciklusa. 

Četvrtak s nestrpljenjem iščekuju gejmeri, jer će imati priliku da pokažu ko je bolji na takmičenju u komjuterskim igricama. Istog dana će se održati i predavanje na mađarskom jeziku o zanimljivom putovanju.

U petak od 12.30 do 14 časova održaće se vašar za sve učenike, po kome je škola već prepoznatljiva. Učenici će prodavati svoje rukotvorine, kolačiće koje su sami pravili, prodavaće se limunada, igračke, knjige i slično, a tokom cele sedmice skupljaće i školski pribor za Školski centar "Dositej Obradović" u okviru humanitarne akcije "Deca deci".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1968
Povezane teme

Oš Ivan Goran Kovačić

dečija nedelja

dečja nedelja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.