Komentara: 0
Pregleda: 3453
Foto

OŠ „Kizur Ištvan“ bila domaćin Festivala nauke

17.11.2019. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Po drugi put u OŠ „Kizur Ištvan“ održan je Festival nauke, koji je i ovoga puta okupio veliki broj đaka, koji su budućim prvacima predstavili zanimljivu stranu nauke.
OŠ „Kizur Ištvan“ bila domaćin Festivala nauke

U fiskulturnoj sali okupili su se brojni učenici i nastavnici koji prezentovali ono što se uči u školi vezano za društvene i priordne nauke.

- Predstavili smo gotovo sve predmete, ali  i sekcije koje se održavaju u okviru škole. Tako su deca imala prilike da vide kako funkcioniše vulkan, što se uči iz geografije,  da uđu u svet robotike, da vide proces topljenja čokolade uz neizostavnu degustaciju, da se oprobaju na pligonu,  a nisu izostale ni brojne zanimljive igre – kaže direktor škole Dejan Anđelović. – Škola na ovaj način želi da predstavi sebe, ali i da ukaže da sve ono što se uči ima zanimljivu stranu, da učenje nije samo ono što se piše u udžbenicima, već sve ono što se ko nas dešava. Svaki predmet koji se uči u školi čini život lepšim i vredi ga izučavati.

OŠ „Kizur Ištvan“ bila domaćin Festivala nauke

Među učenicima koji su svoje znanje podelili sa budućim prvacima bile su Jovana Mišanović i Jovana Jandrić i Anesa Kučera, učenice sedmog razreda.

- Predstavile smo ploču na kojoj je cela zemljina kugla koju su oni mogli da sastave kao slagalicu, a tako da vide gde se koji kontinent ili okean nalazi. Tako se vrlo lako a zanimljivo uči – objašnjavaju devojčice.

OŠ „Kizur Ištvan“ bila domaćin Festivala nauke

Izvor: Subotica.com
Festival nauke Festival nauke Festival nauke Festival nauke Festival nauke Festival nauke Festival nauke Festival nauke
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3453
Povezane teme

Škola Kizur Ištvan

dejan anđelović

festival nauke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.