Komentara: 3
Pregleda: 5592

Osam programa podrške preduzetnicima i preduzećima u okviru kampanje "Kreiraj život"

09.03.2017. u 16:50h
Izvor: Subotica.com
Razvojna agencija Srbije (RAS) pokrenula je kampanju „Kreiraj život“ koja obuhvata osam programa podrške namenjenim mikro, malim, srednjim preduzećima i preduzetnicima.
Osam programa podrške preduzetnicima i preduzećima u okviru kampanje "Kreiraj život"

Na zvaničnom predstavljanju programa podrške u prostorijama RAS, rečeno je da će u 2017. biti dodeljena bespovratna sredstava kroz sufinansiranje i to: do 70% za početnike, do 50% za postojeće firme i do 60% za organizacije i institucije.

Za prvih šest programa, namenjenih početnicima u poslovanju, unapređenju konkurentnosti, unapređenju ekonomskog razvoja, inovacijama, nastupu na stranim tržištima i promociji izvoza opredeljeno je 435 miliona dinara. Ti programi će već od ponedeljka biti dostupni privrednicima. Pored toga, u naredne dve nedelje biće na raspolaganju i program mentoringa, kao i program za podršku privrednicima koji otvaraju nova radna mesta, a koji se sprovodi po Uredbi o privlačenju investicija Vlade Srbije“, istakao je v.d. direktora RAS Željko Sertić.

Sertić je dodao da će za sprovođenje programa širom Srbije od velikog značaja biti mreža od 16 regionalnih razvojnih agencija, koje će biti na raspolaganju privrednicima za više informacija.

Za područje Subotice zadužena je Regionalna razvojna agencija Panonreg čije se kancelarije nalaze u okviru Otvorenog univerziteta (Trg cara Jovana Nenada 15), a više informacija možete dobiti putem telefona 024/554-107 (od 8 do 16 časova).

Kompletnu dokumentaciju za svaki od programa možete preuzeti na ovom linku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 5592

Povezano dešavanje

Povezane teme

subvencije za preduzetnike

panonreg

podsticanje razvoja preduzetništva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.