Komentara: 8
Pregleda: 3196

Osmaci polažu probnu malu maturu

23.04.2020. u 12:13h
Izvor: TV Subotica
Za osmake je juče počelo trodnevno polaganje probne male mature, koje je ove godine po prvi put organizovano elektronski zbog vanrednog stanja. Rezultati iz maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa neće se ocenjivati, a ova procena znanja za svrhu ima da učenici steknu uvid o svom napretku, kako bi spremni dočekali „pravu“ malu maturu.
Osmaci polažu probnu malu maturu

Polaganje probne mature je značajno kako za nastavnike, tako i za đake, jer će pružiti uvid na kom nivou postignuća se učenici trenutno nalaze, te ukazati koje su to oblasti i pitanja na kojima je potrebno više raditi kako bi se dostigao željeni nivo znanja. Učenicima su testovi dostupni 12 sati dnevno, od 8 do 20 časova, a polagažu ih putem platforme mojaucionica.gov.rs.

- Otvoren je portal kojem svaki učenik može da pristupi samo jednom, u vremenskom periodu od dva sata. Dakle, zbog opretećenosti mreže ili nemogućnosti da pristupi u tom trenutku kada je planirao, ostavljeno je 12 sati na raspolaganju, ali vreme polaganja mora biti dva sata - objašnjava Mirjana Stevanović, direktorka OŠ "Matko Vuković".

Oni đaci koji nemaju pristup internetu testove će dobiti u štampanoj formi u petak, 24. aprila.

- Naša škola ima oko tri odsto učenika koji nisu u mogućnosti da pristupe onlajn probnom završnom ispitu. U dogovoru sa odeljenskim starešinama, roditelji će moći da dođu po taj materijal, kako bi i ovi đaci mogli da provere svoje znanje - dodaje Stevanović.

Povratnu informaciju o rezultatima testa učenici će moći da vide nakon isteka vremena za rešavanje, a analiza svih zadataka biće emitovana na kanalu RTS 3 u subotu. Plan je da se, nakon što se uslovi rada normalizuju, realizuje i zvanični probni završni test, pa će učenici imati još jednu priliku da provere znanje pre male mature.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3196
Povezane teme

Mirjana Stevanović

mala matura

testovi za polaganje male mature

prijemni ispit

vanredno stanje

polaganje prijemnog ispita

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.