Komentara: 6
Pregleda: 2014
Video
Foto

Osnaživanje turističkog potencijala Palića jedan od prioriteta

23.07.2024. u 14:25h
Izvor: Subotica.com
Osnaživanje turističkog potencijala Palića jedan je od prioriteta Pokrajinske vlade koja je u prethodnom periodu finansirala obnovu Vodotornja i izgradnju akva parka.
Osnaživanje turističkog potencijala Palića jedan od prioriteta

Kako sada izgledaju i kako funkcionišu ove investicije danas su se uverili Maja Gojković, predsednica Pokrajinske vlade i Balint Juhas, predsednik Skupštine APV.

- Pokrajinska vlada i Grad Subotica uložili su ogromna sredstva kako bi napravili jedan turistički potencijal, važan ne samo za Vojvodinu nego i za celu Srbiju. Raduje me ono što sam videla, što akva-park dnevno poseti i više 700 posetilaca svih generacija i da se sada razmišlja šta je to što nedostaje Paliću što bi doprinelo da se još više iskoristi njegov turistički potencijal. Uz tradicionalne manifestacije, treba raditi na kongresnom i kulturnom turizmu.Svakako dolazi vreme da se razmišlja o tome da Palić dobije jedan prestižan hotel i gradonačelnik me upoznao da ima zainteresovanih investitora. Po nekim računicama, Pokrajinska vlada je, bez akva-parka, u staze i ozelenjavanje uložila milijardu i po, možda i više, ali se ne zaustavljamo na tome, ima još divnih mesta koje treba rekostruisati to su na primer fontane, koje su zaštićene. Cilj nam je da turisti ovde umesto jednog dana, borave makar dve noći – poručila je premijerka APV Gojković. - Sačuvali smo Vodotoranj, koji predstavlja kulturološko i istorijsko nasleđe, simbol Palića, a ko god napravi selfi ispred njega je reklama za Palić i način da se popularizuje ova destinacija. Dolazak brze pruge sigurno će doprineti novim gostima.

Osnaživanje turističkog potencijala Palića jedan od prioriteta

Pokrajinska vlada je u prethodnom uložila mnogo novca u razvoj Palića na čemu su Subotičani itekako zahvalni.

- To su ogromna sredstva. Nebrojeno sam puta rekao da je Subotica jedan od najboljih primera funkcionisanja sva tri nivoa vlasti, a najbolji primer za to su upravo rekonstuisani Vodotoranj, pešačka staza na istočnoj obali i akva-park – poručio je gradonačelnik Stevan Bakić. - Palić spada u top šest destinacija prve kategoriji u Srbiji, Pokrajinska vlada je to prepoznala. Radićemo na hotelskom turizmu, tražimo investitora za hotelski kompleks i to je jako važno za ovu destinaciju.

Osnaživanje turističkog potencijala Palića jedan od prioritetaOsnaživanje turističkog potencijala Palića jedan od prioritetaPo rečima Balinta Juhasa, predsednika Skupštine AP Vojvodine, pokojni Ištvan Pastor se zalagao za razvoj Palića i stalno je tražio partnere za projekte, od akva parka do uređivanja Vikend naselja, a pritom se i zalagao za očuvanje nasleđa.

- Ali treba još da radimo, naročito po pitanju kvaliteta vode jezera, povećanja turističkih kapaciteta, treba da nastavimo da čuvamo naše graditeljsko nasleđe, tu je Bogojvar (Sovina kula) koji je izgradio Lajoš Vermeš i to je nešto što moramo da pokažemo, da nastavimo da gradimo infrastrukturu – dodao je Juhas.

Osnaživanje turističkog potencijala Palića jedan od prioriteta

Izvor: Subotica.com

Premijerka APV Gojković i predsednik Skupštine APV Juhas u obilasku akva parka

Premijerka APV Gojković i predsednik Skupštine APV Juhas u obilasku akva parka Premijerka APV Gojković i predsednik Skupštine APV Juhas u obilasku akva parka Premijerka APV Gojković i predsednik Skupštine APV Juhas u obilasku akva parka Premijerka APV Gojković i predsednik Skupštine APV Juhas u obilasku akva parka Premijerka APV Gojković i predsednik Skupštine APV Juhas u obilasku akva parka Premijerka APV Gojković i predsednik Skupštine APV Juhas u obilasku akva parka Premijerka APV Gojković i predsednik Skupštine APV Juhas u obilasku akva parka Premijerka APV Gojković i predsednik Skupštine APV Juhas u obilasku akva parka
Pogledaj ostale fotografije

Premijerka APV Gojković i predsednik Skupštine APV Juhas u obilasku Vodotornja

Premijerka APV Gojković i predsednik Skupštine APV Juhas u obilasku Vodotornja Premijerka APV Gojković i predsednik Skupštine APV Juhas u obilasku Vodotornja Premijerka APV Gojković i predsednik Skupštine APV Juhas u obilasku Vodotornja Premijerka APV Gojković i predsednik Skupštine APV Juhas u obilasku Vodotornja Premijerka APV Gojković i predsednik Skupštine APV Juhas u obilasku Vodotornja Premijerka APV Gojković i predsednik Skupštine APV Juhas u obilasku Vodotornja Premijerka APV Gojković i predsednik Skupštine APV Juhas u obilasku Vodotornja Premijerka APV Gojković i predsednik Skupštine APV Juhas u obilasku Vodotornja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 časova i 57 minuta
Komentara: 6
Pregleda: 2014
Povezane teme

akva park

palić akva park

stevan bakić

maja gojković

vodotoranj palić

akva park palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.