Komentara: 1
Pregleda: 4425

Osnovan Golf klub Palić

02.07.2011. u 21:13h
Izvor: RTV Yueco
Osnovan Golf klub Palić

Na Majkinom salašu juče je osnovan Golf klub Palić. Klub broji 20-ak članova, otvoren je za sve zainteresovane, a na Majkinom salašu se nalaze vežbališta za kratke i duge udarce, a uskoro će biti i završen teren sa tri rupe. Značajnu podršku ostvarenju ove ideje pružio je jedan od najboljih klubova u zemlji - Golf klub Centar iz Žablja.

Nekoliko subotičkih entuzijasta i ljubitelja golfa, nakon što su se susretali na obukama i terenima u Žablju, odlučilo je da se ujedini i formira Golf klub Palić. U sklopu Majkinog salaša za sada su izgrađeni vežbališta za kratke i duge udarce, a uskoro će biti uređen i teren sa tri rupe, a u planu je da se taj teren proširi na devet rupa.

Ljubitelji golfa iz Subotice, da bi vežbali ovaj sport, morali su do sada da idu u Žabalj, u Golf klub "Centar". U pitanju je teren sa devet rupa, a zainteresovanima je na raspolaganju golf akademija, gde usvajaju nova znanja koja im omogućavaju sticanje tzv "green card" koja omogućava nastup na bilo kom terenu na svetu. Golf kulb iz Žablja i Golf klub Palić neguju dobru saradnju, a pored njih postoje i klubovi u Novom Sadu i Beogradu.

Na osnivanju Golf kulba Palić održano je i kratko predavanje o istoriji ovog sporta. Golf je inače postao ponovo olimpijski sport. Međunarodni olimpijski komitet je na kongresu u Kopenhagenu uvrstio golf u program olimpijskih igara igara 2016. u Rio de Janeiru. Golf je poslednji put bio olimpijski sport 1904.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 4425
Povezane teme

Majkin salaš

pavle budinčević

golf klub palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.