Komentara: 103
Pregleda: 19372

Osnovano udruženje građana "Samostalne socijaldemokrate"

25.02.2013. u 10:21h
U Subotici je osnovano Udruženje građana Samostalne socijaldemokrate. Tim povodom, 22. februara je u Novoj opštini održan prigodan koktel.
Osnovano udruženje građana "Samostalne socijaldemokrate"

Na koktelu je objavljeno i osnivanje nove odborničke grupe u lokalnom parlamentu, Subotica u srcu. Ona trenutno broji tri člana i davaće podršku većinskoj koaliciji. Prioriteti su joj građani Subotice, rešavanje njihovih problema i iznošenje ideja i realizacija istih u cilju napretka grada.

Koktel je ujedno bio i prilika da se obeleži Međunarodni dan socijalne pravde.

Ovom prilikom prisutnima se obratio Arpad Katona:

"Prvi, osnivamo i registrujemo Udruženje građana „Samostalne socijaldemokrate“ (skraćenica SSD po kojoj ćete nas ubuduće prepoznavati). Naše udruženje imaće za cilj promovisanje i razvoj ideje socijaldemokratije i svakodnevna briga za pojedinca kao društvenog bića, sa svim svojim osobinama. U našem Udruženju svaki čovek je bitan, a problem našeg člana je problem celog Udruženja.

Drugi razlog je obeležavanje DANA SOCIJALNE PRAVDE koji je kao što znate bio 20.02.2013. god. To je za nas vrlo bitan dan, a on se simbolički poklapa sa danom osnivanja Udruženja „Samostalne socijaldemokrate“. Sve što ovaj dan simbolički predstavlja: briga i zaštita ugroženih, solidarnost, ravnopravnost, borba protiv diskriminacije, naš je zadatak koji ćemo realizovati svakoga dana, tokom cele godine.

I treći razlog, želim da najavim osnivanje odborničke grupe u gradskoj Skupštini Subotice „Subotica u srcu“. Ona će od naredne sednice Skupštine početi aktivno da radi, a mi ćemo vas blagovremeno o svemu obaveštavati. Za sada samo toliko da će „Subotica u srcu“ dati podršku vladajućoj koaliciji ali isto tako imaće konstruktivan dijalog sa opozicijom."

Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 103
Pregleda: 19372
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.