Komentara: 4
Pregleda: 4185
Foto

Osnovci iz "Mikića" prikupili više od pola miliona za Mirjanu!

21.05.2024. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Učenici OŠ "Jovan Mikić" organizovali su humanitarni bazar tokom koga su prikupili 634.440 dinara za lečenje sugrađanke Mirjane. Učešće u humanitarnom vašaru uzeli su učenici svih razreda ove škole, a s obzirom na to da je bilo mnogo više zainteresovanih nego što je bilo mesta u školi, raspoređen je na čak četiri dana. Sredstva za Mirjanino lečenje su prikupljena i praktično to je bio novac koji je nedostajao da naša sugrađanka može da kaže da je podmirila troškove terapije u Rusiji.
Osnovci iz "Mikića" prikupili više od pola miliona za Mirjanu!

Dvorište OŠ "Jovan Mikić" u popodnevnim časovim tokom protekle nedelje mirisalo je na sveža peciva, poslastice, limunade, sokove poređane pored pravih malih umetničkih radova izloženih na brojnim štandovima, za kojima su stajali osnovci, učenici ove škole. Vrvelo je sve od života, radosti, dečjih osmeha, zadovoljstva proizašlog iz nemerljivog osećaja da smo učinili nešto dobro i vredno. A ova deca svima su nam održala lekciju iz najvažnijeg predmeta - ljudskosti i humanosti. 

 - Okupili smo se da bismo sakupili novac za jednu tetu koja je bolesna, da bi ona mogla da kupi to što joj treba da ozdravi. Jako se dobro osećam, srećna sam kada vidim da se novac prikuplja i da možemo da pomognemo - kaže Teodora Nikutović, učenica prvog razreda, koja je za ovu priliku sa bakom pripremala keksiće i čokoladne kuglice. 

Osnovci iz "Mikića" prikupili više od pola miliona za Mirjanu!

Njen vršnjak Nikola pridružio se humanitarnoj akciji pripremivši čokoladne mafine, oko kojih mu je pomogla mama. 

 - Važno je da pomažemo drugima, svi moramo da pomognemo, kako bi teta što pre ozdravila i imala normqlan život. Moramo uvek pomagati drugima kada možemo - objašnjava Nikola Borenović, takođe učenik prvog razreda.

Osnovci iz "Mikića" prikupili više od pola miliona za Mirjanu!

Sudeći po posećenosti i odzivu kupaca, među kojima su se našli roditelji, familija, komšije ali i nastavnici, imala su ova deca od koga ljudskosti i da se nauče. 

 - Trudimo se da kod dece razvijamo empatiju i humanost. Imali smo i ranije humanitarnih vašara, na kojima je učestvovao veliki broj učenika i roditelja, ali sada smo bili dodatno motivisani, jer je Mirjanina ćerka naša bivša učenica. Prikupljeno je preko pola miliona dinara, što je zaista velika suma novca za jednu školu. Naši učenici rado su se prihvatili ovog zadtaka, razdragano su prodaviali, sakupljali novac, brojali, računali koliko još nedostaje... Volela bih da uz uplatu novca, možemo Mirjani da pošaljemo makar deo ljubavi, pozitivne energije, raadosti, atmosfere koja je tokom svih ovih dana vladala u dvorištu naše škole, jer su naša deca to zaista radila punog srca - ističe Marija Milodanović, direktor OŠ "Jovan Mikić".

Osnovci iz "Mikića" prikupili više od pola miliona za Mirjanu!Ona je istakla da se nada da će se i druge škole prikdružiti ovoj akciji, kako bi sredstva bila prikupljena na vreme. 

 - Sve škole, ne samo mi, neguju empatiju, ljudskost, humanost, a u svakoj školi mogu da se prikupe određena sredstva, zavisi koliko je velika škola. Mislim da je ovo pravi jedan primer sloge i solidarnosti - objašnjava sagovornica. 

Sredstva za Mirjanino lečenje su prikupljena i praktično to je bio novac koji je nedostajao da naša sugrađanka može da kaže da je podmirila troškove terapije u Rusiji.

Izvor: Subotica.com
Humanitarni bazar osnovaca u "Mikiću" Humanitarni bazar osnovaca u "Mikiću" Humanitarni bazar osnovaca u "Mikiću" Humanitarni bazar osnovaca u "Mikiću" Humanitarni bazar osnovaca u "Mikiću" Humanitarni bazar osnovaca u "Mikiću" Humanitarni bazar osnovaca u "Mikiću" Humanitarni bazar osnovaca u "Mikiću"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 3 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 4185
Povezane teme

osnovna škola jovan mikić

naše malo nekome je sve

marija milodanović

oš jovan mikić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.